Grad

Četiri ugostiteljska objekta nisu ugradila mastolovce. Ako to ne naprave, otkazat će im se javna površina

Djelatnici Odsjeka za komunalno redarstvo proveli su nadzor ugostiteljskih objekata na području povijesne jezgre grada, a koji su u svoje kuhinje bili dužni ugladiti separatore masti, tzv. mastolovce. Najavio je to nedavno gradonačelnik Mato Franković.

-Nakon što su se ugostiteljski objekti pismeno očitavali o ugradnji mastolovaca, komunalni redari izvršili su provjeru na licu mjesta u ukupno 84 ugostiteljska objekata koji se bave pripremom hrane. Izvidom je ustanovljeno da 80 objekata imaju ugrađene mastolovce, dok su predstavnici preostala četiri objekta predočili dokaze o nabavci uređaja – ističu iz Grada Dubrovnika.

Komunalni redari će provesti dodatne kontrole na terenu te ako preostali objekti u razumnom roku ne izvrše ugradnju uređaja na propisan način, Grad Dubrovnik će sukladno ugovorima o zakupu javnih površina tim objektima otkazati javne površine.

Mastolovi (mastolovci, separatori masti) služe za pročišćavanje otpadne vode koja sadrži masti i ulja biljnog porijekla, a ugrađuju se u interni odvodni sustav objekta. Obveza ugradnje mastolovaca za ugostiteljske objekte u povijesnoj jezgri propisana je Odlukom o zakupu javnih površina. Grad Dubrovnik i Vodovod Dubrovnik provode čišćenje i sanaciju povijesnog kanala mješovite odvodnje, a nakon stanke zbog turističke sezone radovi se nastavljaju najprije na Prijekom sve do Onofrijeve fontane, dok će se radovi čišćenja kanala ispod Straduna provoditi nakon završetka 10. Dubrovačkog zimskog festivala.

Foto Ilustracija

Pročitajte još

Kreće izgradnja igrališta na Šipanu

Dulist

ZIMSKI FESTIVAL – KONCERTI, DJED MRAZ, BESPLATAN BUS… Tepšić: Čolić je jamstvo dobrog ‘bookinga’

Dulist

NIKOLINA SOKO SE OPROSTILA OD LAPADSKE ŠKOLE ‘Čuvat ću uspomene koje sam stvorila za cijeli život’

Dulist