Aktualno

ČETIRI PUTA JEFTINIJA PLACA GRADI SE I EU SREDSTVIMA Mi 18,5, a Metković malo manje od pet milijuna kuna za ‘trbuh grada’

ČETIRI PUTA JEFTINIJA PLACA GRADI SE I EU SREDSTVIMA Mi 18,5, a Metković malo manje od pet milijuna kuna za ‘trbuh grada’

Dok Dubrovčani još uvijek ‘pro­bavljaju’ informaciju o naglom skoku cijene rekonstrukcije place u Gružu, niti sto kilometara dalje, u Metkoviću, gradi se potpuno nova placa za četve­rostruko manji iznos – gotovo pet milijuna kuna, točnije – otprilike 4 milijuna i 900 tisuća s troškovničkim radovima, kako nam je istaknuo gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan. Prisjetimo se ukratko: upravo je DuList prije dva tjedna pisao o tome da, otkako je na čelu tvrtke Sanitat direktorica Klaudia Barčot, a pred­sjednik Nadzornog odbora Pero Vićan, cijena rekonstrukcije i uređenja gruške place sa 7,5 milijuna kuna porasla do vrtoglavih 18,5 milijuna kuna. Cijeli grad kritizira ovu situaciju, a mi smo na stranicama gradske uprave Grada Metkovića potražili više detalja o nji­hovoj, potpuno novoj placi.

Moderan izgled kojeg potvrđuju i renderi

Projekt je to, navode, koji će tržnici dati potpuno novi i moderniji izgled. Renderi projekta to potvrđuju. ­

— Projektom se planira uklanja­nje postojećih montažnih objekata na gradskoj tržnici te izgradnja nove građevine javne komunalne namjene. Građevina je složena i sastoji se od dva dijela ulaznog portala te zgrade tržnice. Ulazni portal je smješten s južne strane prema Ulici Ivana Gun­dulića u Metkoviću, a formiran je od natkrivenog prolaza te dva poslovna prostora na suprotnim stranama pro­laza – navest će se u opisu novog met­kovskog ‘trbuha grada’, koji će okupiti svo neretvansko blago ovog kraja.

U lipnju otvorenje

— Zgrada tržnice je jednoetažna, odno­sno, radi se o prizemlju. Funkcionalno je formirana od dva dijela, zatvore­nog i otvorenog natkrivenog dijela – navodi se u opisu projekta. Unutar zatvorenog dijela su smještena četiri poslovna prostora, ostave te sanitarni čvor. Otvoreni natkriveni prostor okru­žuje sa svih strana zatvorene dijelove zgrade. Na otvorenom prostoru se predviđaju štandovi za prodaju poljo­privrednih proizvoda – naglasit će.

Niti dva mjeseca nakon otvorenog postupka javnoga nadmetanja za izvo­đenje radova isti su krenuli i uskoro će placa osvanuti u novom ruhu. Po planu – u lipnju, navodi gradonačelnik Met­kovića Dalibor Milan u kratkom tele­fonskom razgovoru.

Za kraj, dodajmo i to kako je upravo metkovska placa, za razliku od gruške, sufinancirana od Ministarstva fon­dova Europske unije u iznosu od čak 600 tisuća kuna, istaknuo je gradona­čelnik za kraj.

Kako će izgledati nova placa u Metkoviću, možete pogledati i ovdje.

MNJB / Foto renderi: Grad Metković

Tekst je objavljen u novom tiskanom izdanju DuLista. Od srijede smo na kioscima!

Pročitajte još

ROĐENI ISTI DAN I GODINU Sretan rođendan Josipu Škerlju i Lukši Peku!

Dulist

IZVJEŠĆE O RADU POVJERENSTVA PRED VIJEĆNICIMA Na što su se žalili pacijenti tijekom 2023.?

Dulist

Izložba ‘Dani ponosa – herojska obrana Dubrovnika 1991.’ gostuje u Zagrebu

Dulist