Aktualno

ČETIRI PUTA JEFTINIJA PLACA GRADI SE I EU SREDSTVIMA Mi 18,5, a Metković malo manje od pet milijuna kuna za ‘trbuh grada’

Dok Dubrovčani još uvijek ‘pro­bavljaju’ informaciju o naglom skoku cijene rekonstrukcije place u Gružu, niti sto kilometara dalje, u Metkoviću, gradi se potpuno nova placa za četve­rostruko manji iznos – gotovo pet milijuna kuna, točnije – otprilike 4 milijuna i 900 tisuća s troškovničkim radovima, kako nam je istaknuo gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan. Prisjetimo se ukratko: upravo je DuList prije dva tjedna pisao o tome da, otkako je na čelu tvrtke Sanitat direktorica Klaudia Barčot, a pred­sjednik Nadzornog odbora Pero Vićan, cijena rekonstrukcije i uređenja gruške place sa 7,5 milijuna kuna porasla do vrtoglavih 18,5 milijuna kuna. Cijeli grad kritizira ovu situaciju, a mi smo na stranicama gradske uprave Grada Metkovića potražili više detalja o nji­hovoj, potpuno novoj placi.

Moderan izgled kojeg potvrđuju i renderi

Projekt je to, navode, koji će tržnici dati potpuno novi i moderniji izgled. Renderi projekta to potvrđuju. ­

— Projektom se planira uklanja­nje postojećih montažnih objekata na gradskoj tržnici te izgradnja nove građevine javne komunalne namjene. Građevina je složena i sastoji se od dva dijela ulaznog portala te zgrade tržnice. Ulazni portal je smješten s južne strane prema Ulici Ivana Gun­dulića u Metkoviću, a formiran je od natkrivenog prolaza te dva poslovna prostora na suprotnim stranama pro­laza – navest će se u opisu novog met­kovskog ‘trbuha grada’, koji će okupiti svo neretvansko blago ovog kraja.

U lipnju otvorenje

— Zgrada tržnice je jednoetažna, odno­sno, radi se o prizemlju. Funkcionalno je formirana od dva dijela, zatvore­nog i otvorenog natkrivenog dijela – navodi se u opisu projekta. Unutar zatvorenog dijela su smještena četiri poslovna prostora, ostave te sanitarni čvor. Otvoreni natkriveni prostor okru­žuje sa svih strana zatvorene dijelove zgrade. Na otvorenom prostoru se predviđaju štandovi za prodaju poljo­privrednih proizvoda – naglasit će.

Niti dva mjeseca nakon otvorenog postupka javnoga nadmetanja za izvo­đenje radova isti su krenuli i uskoro će placa osvanuti u novom ruhu. Po planu – u lipnju, navodi gradonačelnik Met­kovića Dalibor Milan u kratkom tele­fonskom razgovoru.

Za kraj, dodajmo i to kako je upravo metkovska placa, za razliku od gruške, sufinancirana od Ministarstva fon­dova Europske unije u iznosu od čak 600 tisuća kuna, istaknuo je gradona­čelnik za kraj.

Kako će izgledati nova placa u Metkoviću, možete pogledati i ovdje.

MNJB / Foto renderi: Grad Metković

Tekst je objavljen u novom tiskanom izdanju DuLista. Od srijede smo na kioscima!

Pročitajte još

SANDRA SAMBRAILO ‘Ne znamo tko je poslao inspekciju, spremni smo sačuvati živote pasa pod svaku cijenu’

Dulist

Javna tribina ‘Svijet medija iznutra’ na Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

Policija provodi kriminalističko istraživanje na Žarkovici, u azil stigla i veterinarska inspekcija

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija