Sport

Četiri bronce za kraj

Plivački klub Jug osvojio je četiri brončane medalje posljednjeg dana prvenstva Hrvatske u plivanju za sve dobne kategorije. U Rijeci je do odličja doplivao Marko Limov, treći u konkurenciji mlađih seniora na 200 metara prsno.

Limov je plivao u A finalu, u seniorskom uzrastu osvojio – sedmo mjesto. U istoj disciplini sudionik A finala bio je i Ivan Bilić, na kraju deseti.

Brončane medalje osvojili su i Maro Violić (100 metara slobodno u konkurenciji mlađih juniora), kadetkinja Vicenca Violić na 100 metara slobodno te kadet Mihael Vidojević, također na 100 metara slobodno. Violiću je zlato u konkurenciji mlađih juniora pobjeglo za 18 stotinki, na okretu na 50 metara bio je – prvi.

Na korak do medalje ostala je Vicenca Violić, četvrta u kadetskom uzrastu na 100 metara leđno. Kadet Ilario Radić je šesti na 100 metara leđno dok je Vicenca Violić osvojila i sedmo mjesto na 100 metara slobodno u konkurenciji mlađih juniorki.

Plivački klub Jug na prvenstvu Hrvatske ukupno je osvojio 11 medalja i to tri zlata, dva srebra i šest bronca. U Rijeci su za dubrovački klub plivali: Ivan Bilić, Marko Limov, Bruno Oberan, Ivan Zovko, Žana Manenica, Maro Violić, Luka Đović, Karmen Nivić, Mia Krmek, Mihael Vidojević, Ilario Radić, Marko Erdelez, Sara Knežević, Paula Garbin, Vicencia Violić i Frane Miloslavić.
 

Prvenstvo Hrvatske za sve dobne kategorije
 
Četvrtak, 12. srpnja
Maro Violić – 1. mjesto na 200 metara mješovito u mlađe – juniorskoj konkurenciji i 3. mjesto na 200 mješovito u juniorima
Vicenca Violić – 2. mjesto na 200 metara slobodno u kadetskom uzrastu
Štafeta 4×200 metara slobodno – 3. mjesto u seniorskoj konkurenciji u sastavu Žana Manenica, Mia Krmek, Karmen Nivić i Vicencija Violić.
 
Petak, 13. srpnja
Marko Limov – 1. mjesto na 50 metara prsno u mlađe – seniorskoj konkurenciji
Maro Violić – 1. mjesto na 50 metara slobodno u mlađe – juniorskom uzrastu
Luka Đović – 2. mjesto na 100 metara leptir u mlađe – juniorskom uzrastu
 
Subota 14. srpnja
Bez medalja, ali uz osam nastupa u finalima
 
Nedjelja, 15. srpnja
Marko Limov – 3. mjesto na 200 metara prsno u konkurenciji mlađih seniora
Maro Violić – 3. mjesto na 100 metara slobodno u konkurenciji mlađih juniora
Vicenca Violić – 3. mjesto na 100 metara slobodno u kadetskom uzrastu
Mihael Vidojević – 3. mjesto na 100 slobodno u kadetskom uzrastu

Pročitajte još

AMERIČKI NOGOMET Dubrovnik Sharksi slave deveti rođendan!

Dulist

Započeo je sedmi Memorijalni turnir Đuro Miletić

Dulist

PONOVNO ODLAZI Antun Bačić više nije trener Squarea

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija