Grad

ČESTITKA GRADONAČELNIKA ‘Sveti Vlaho je naviše u srcu, gdje je njegovo najvažnije mjesto’

ČESTITKA GRADONAČELNIKA 'Sveti Vlaho je naviše u srcu, gdje je njegovo najvažnije mjesto'

U povodu Feste sv. Vlaha i Dana Grada gradonačelnik Mato Franković uputio je čestitku građanima. Tekst čestitke donosimo u nastavku:

-Drage Dubrovkinje i Dubrovčani,

Ove godine obilježavamo 1050 godina štovanja svetog Vlaha. Za nama je više od tisućljeća tkane spone između ovog Grada i njegovog zaštitnika. U tom je razdoblju bilo puno izazova koji su prijetili proslavi Feste no puk dubrovački uvijek je štovao svog Parca, a naš Parac je uvijek čuvao svaj puk.

Dočekujemo je tako ponovno u okolnostima i dalje prisutne pandemije, zbog čega i ove godine prilagođavamo Festu vremenu u kojem živimo i izazovima s kojima se nosimo. No iako je puno toga u našoj vjerskoj i svjetovnoj tradiciji, sveti Vlaho je naviše u srcu, gdje je njegovo najvažnije mjesto. Ponajprije tamo čuvaju ga i svi oni Dubrovčani koji ovih dana ne mogu biti u svom Gradu.

Čuvali su ga stoljećima i oni prije nas, naši prethodnici poput slavnog nam sugrađanina Điva Gundulića koji je pjevao o ovom danu ”ki dohodi jednom nami na godište”, ostavljajući i na taj način zapis vremena i tradicije koju nam nitko ne može osporiti.

Drage gospođe i gospari, od srca Vam čestitam Dan Grada Dubrovnika i blagdan svetoga Vlaha. Moćni zagovor našega Parca neka nas uvijek prati. Živio sveti Vlaho! – poručio je gradonačelnik Mato Franković.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist