Grad

ČESTITKA GRADONAČELNIKA ‘Sveti Vlaho je naviše u srcu, gdje je njegovo najvažnije mjesto’

U povodu Feste sv. Vlaha i Dana Grada gradonačelnik Mato Franković uputio je čestitku građanima. Tekst čestitke donosimo u nastavku:

-Drage Dubrovkinje i Dubrovčani,

Ove godine obilježavamo 1050 godina štovanja svetog Vlaha. Za nama je više od tisućljeća tkane spone između ovog Grada i njegovog zaštitnika. U tom je razdoblju bilo puno izazova koji su prijetili proslavi Feste no puk dubrovački uvijek je štovao svog Parca, a naš Parac je uvijek čuvao svaj puk.

Dočekujemo je tako ponovno u okolnostima i dalje prisutne pandemije, zbog čega i ove godine prilagođavamo Festu vremenu u kojem živimo i izazovima s kojima se nosimo. No iako je puno toga u našoj vjerskoj i svjetovnoj tradiciji, sveti Vlaho je naviše u srcu, gdje je njegovo najvažnije mjesto. Ponajprije tamo čuvaju ga i svi oni Dubrovčani koji ovih dana ne mogu biti u svom Gradu.

Čuvali su ga stoljećima i oni prije nas, naši prethodnici poput slavnog nam sugrađanina Điva Gundulića koji je pjevao o ovom danu ”ki dohodi jednom nami na godište”, ostavljajući i na taj način zapis vremena i tradicije koju nam nitko ne može osporiti.

Drage gospođe i gospari, od srca Vam čestitam Dan Grada Dubrovnika i blagdan svetoga Vlaha. Moćni zagovor našega Parca neka nas uvijek prati. Živio sveti Vlaho! – poručio je gradonačelnik Mato Franković.

Pročitajte još

UOČI FESTE I DANA GRADA Položeni vijenci i zapaljene svijeće na Boninovu

Dulist

NE ZABORAVITE Za Festu sv. Vlaha besplatan prijevoz Libertasom

Dulist

Stigla nam je Kandelora!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija