AktualnoUrednički izbor

ČESTITAMO! Profesorica Dalija Milić Kralj dobitnica nagrade Ivan Filipović

Profesorica Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik, Dalija Milić Kralj, primila je u utorak u Zagrebu nagradu Ivan Filipović koja se godišnje dodjeljuje za rad rad i rezultate u školstvu te znanstvenom i stručnom radu. Nagradu za izvrstan rad i sjajne rezultate profesorici Milić Kralj dodijelilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Milić Kralj u studenom prošle godine dobila je i godišnju nagradu Hrvatskog robotičkog saveza za edukaciju u robotici. Ovo priznanje je zasluženo otišlo u njene ruke zbog izuzetnog doprinosa razvitku i unapređenju izvanškolskog i izvannastavnog odgoja i obrazovanja u području robotike u protekloj godini. U razgovoru za DuList tada je istaknula kako je u radu s djecom važno uspostaviti normalan odnos i povjerenje, a posebno joj je drago kad svojim radom motivira učenike da nastave dalje svoje obrazovanje.

—Uvijek volim uspostaviti odnos u kojem mi mogu bez straha postaviti pitanja. Kako će drukčije naučiti ako ne pitaju? Bez obzira koliko se njima to pitanje čini jednostavno ili kako oni kažu – glupo. Treba istaknuti i kako su djeca danas slobodnija. Profesor mora postaviti granice, ali se mora prilagoditi djeci. Jer, drukčije se s njima ne može uspostaviti odnos i usmjeriti ih na rad – naglasila je tada Milić Kralj.

Foto: Pomorsko-tehnička škola Dubrovnik Fb 

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist