AktualnoUrednički izbor

ČESTITAMO! Profesorica Dalija Milić Kralj dobitnica nagrade Ivan Filipović

Profesorica Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik, Dalija Milić Kralj, primila je u utorak u Zagrebu nagradu Ivan Filipović koja se godišnje dodjeljuje za rad rad i rezultate u školstvu te znanstvenom i stručnom radu. Nagradu za izvrstan rad i sjajne rezultate profesorici Milić Kralj dodijelilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Milić Kralj u studenom prošle godine dobila je i godišnju nagradu Hrvatskog robotičkog saveza za edukaciju u robotici. Ovo priznanje je zasluženo otišlo u njene ruke zbog izuzetnog doprinosa razvitku i unapređenju izvanškolskog i izvannastavnog odgoja i obrazovanja u području robotike u protekloj godini. U razgovoru za DuList tada je istaknula kako je u radu s djecom važno uspostaviti normalan odnos i povjerenje, a posebno joj je drago kad svojim radom motivira učenike da nastave dalje svoje obrazovanje.

—Uvijek volim uspostaviti odnos u kojem mi mogu bez straha postaviti pitanja. Kako će drukčije naučiti ako ne pitaju? Bez obzira koliko se njima to pitanje čini jednostavno ili kako oni kažu – glupo. Treba istaknuti i kako su djeca danas slobodnija. Profesor mora postaviti granice, ali se mora prilagoditi djeci. Jer, drukčije se s njima ne može uspostaviti odnos i usmjeriti ih na rad – naglasila je tada Milić Kralj.

Foto: Pomorsko-tehnička škola Dubrovnik Fb 

Pročitajte još

VIJEĆNICI APELIRAJU Grad bi trebao kupiti Skočibuhu na Šipanu

Nora Di Leo

KAZNILI IH ZBOG KORIŠTENJA PALETARA Grad sankcionirao Konzum

Dulist

Svjetski je dan darivatelja krvi!

Dulist