Zanimljivosti

ČEŠNJAK: Pet primjena koje niste znali

ČEŠNJAK: Pet primjena koje niste znali

-Češnjak je često nazivan i moćnim prirodnim antibiotikom kojeg možete koristiti svaki dan. Posjeduje antivirusna i antibakterijska svojstva, kao i antigljivična. Ojačava imunološki sustav i na prirodan način jača tijelo.- prenosi zadovoljna.hr

Donosimo vam neobične načine na koje vam češnjak može biti koristan:

1. Pomaže u borbi protiv atletskog stopala
Češnjak ima antifungalna svojstva i pomaže u borbi protiv atletskog stopala, odnosno gljivične infekcije. Gljivica se možete pokušati riješiti i tako da zdrobite par češnjeva češnjaka stavite ih u pamučnu čarapu i obučete te pustite da djeluju preko noći. Postupak treba ponavljati šest dana.

2. Prirodni je lijek u borbi protiv akni
Češnjak ima prirodna antibakterijska svojstva i mogao bi mogao pomoći i kod akni. Jednostavno s izrezanim češnjom češnjaka pređite preko akne. Nemojte mazati cijelo lice, već samo vrh akne. Postupak ponovite nekoliko puta u danu, a češnjak bi trebao odraditi svoje i akne bi trebale brže nestati.

3. Jača nokte
Osim brojnih blagotvornih učinaka na zdravlje organizma češnjak može imati i ovu svrhu. Ukoliko želite ojačati lomljive nokte sklone pucanju, malo sitno usitnjenog češnjak stavite u prozirni lak za nokte i ostavite da odstoji sedam dana. Nakon toga nanesite lak, a rezultat bi trebali biti čvršći i jači nokti.

4. Pomaže kod infekcije ušiju
Češnjak bi mogao olakšati upalu uha, a koristiti ga možete naravno samo za vanjsku primjenu. U borbi s bolnim ušima moglo bi pomoći češnjakovo ulje. Malo ulja stavite na prste i lagano masirajte oko ušiju s vanjske strane.

5. Dezinficira i čisti
Ako ste pobornik kućnih pripravaka za čišćenje za proljetno pospremanje svakako možete koristiti češnjak. Zdrobljeni češnjak pomiješajte s octom i sokom od limuna i koristite ga kao sredstvo dezinfekcije u kupaonicama i kuhinjama. Ocat je izvrstan za uklanjanje kamenca, češnjak dezinficira, a limun ublažava miris.

Pročitajte još

FRANO MAŠKOVIĆ DANAS SLAVI Mačak sretan rođendan!

Dulist

SVE VEĆA ROBOTIZACIJA PROIZVODNJE Što to znači za vrijedne ljudske ruke?

Dulist

ANTE CURAĆ Rekvijem za žrnovske petraleze

Dulist