Sport

ČEŠKA SLAVI U BRNU ‘Mini Vatreni’ ostali bez Svjetskog prvenstva u futsalu

ČEŠKA SLAVI U BRNU 'Mini Vatreni' ostali bez Svjetskog prvenstva u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija nije se uspjela plasirati Svjetsko prvenstvo koje se održati u Litvi dogodine. Nakon regularnog dijela (2-2) , utakmica je ušla u produžetke, a pošto i poslije njih pobjednik nije bio odlučen, pristupilo se izvođenju šesteraca gdje su Česi bili s(p)retniji i precizniji i tako bili kobni za Novaka, Marinovića i ostatak društva, pišu 24 sata. Treba naglasiti da su na utakmici za hrvatsku futsal reprezentaciju nastupila trojica Dubrovčana i to Zoran Primić, Maro Đuraš i Dario Marinović.

Hrvatska je u utakmicu ušla kao favorit, no nitko nije mislio da će slijedi lagana utakmica, pogotovo nakon remija (2-2) u Zadru. Unatoč tome, Stankovićevi izabranici su ušli u utakmicu prepuni samopouzdanja i krenuli žustro od prve minute. Novak nas je već u četvrtoj minuti doveo u vodstvu nakon odbijanca pred golom Vahale i tako dodatno napunio samopouzdanjem svoje suigrače, ali veselje nije dugo trajalo. Već tri minute kasnije, hrvatska obrana je otišla na plivački trening, a Česi su im pritom prodali jednu od najosnovnijih futsal akcija iz prekida i Holy je zabio na radost domaćina.

No, naši igraju sve bolje i bolje, a Česi svoje prilike traže iz kontri. A onda je uslijedilo veselje za Hrvatsku, Marinović je povaljao pola češke obrane i na pladnju servirao Matoševiću koji donosi novo vodstvo našoj reprezentaciji.

Ni ovog puta nije se dugo čekalo na odgovor Češke. Zaruba na postavljenu obranu upućuje udarac ‘za statistiku’, a lopta se nesretno odbija od Tihe Novaka i donosi još jedno poravnanje rezultata u Brnu. U drugom dijelu izabranici Mate Stankovića izgledaju dosta lošije, a Češka je sve češće boravila na našoj polovici.

Nakon kraja regularnog dijela (2-2) utakmica je otišla u produžetke, ali ni tamo nijedna reprezentacija nije uspjela osigurati plasman na SP pa je pobjenika odlučivala lutrija šesteraca.

Nakon što su u prve tri serije svi igrači bili sigurni, u četvrtoj je Perić doveo Hrvatsku u vodstvo od 4-3 da bi pokušaj Zarube zaustavila stativa. Tako je Kanjuh dobio šansu u petoj seriji golom odvesti Hrvatsku na SP, ali njegov udarac “pročitao” je Vahala pa je Češka dobila novu priliku. Seidler je bio precizan za 4-4, pa se nastavilo izvođenje šesteraca. Hrvatska je “preživjela” šestu seriju i neuspješan pokušaj Horvata jer je Primić potom zaustavio pokušaj Krivaneka, no nakon što u osmoj seriji niti Matošević nije bio precizan, Vokoun nije imao milosti te je pogotkom odveo Češku na SP.Hrvatska će tako Svjetsko prvenstvo tražiti neke druge godine s izmijenjenim kadrom igrača, a vjerojatno i trenera.

Pročitajte još

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist

MINI-KOŠARKA Juniori Dubrovnika treći na Prvenstvu Dalmacije!

Dulist

Juniorke ŽVK Jug viceprvakinje Hrvatske, Lara Korać najbolja vratarka!

Dulist