Grad

CENTAR ZA AUTIZAM NA ŽARKOVICI ‘Vjerujem da ćemo dobiti zeleno svjetlo od UNESCO-a’

centar za pruzanje usluga u zajednici

Gradonačelnik Mato Franković uvjeren je kako će dobiti zeleno svjetlo od UNESCO-a, a vezano za lokaciju izgradnje budućeg Centra za autizam. Naime, UNESCO-u je bilo upućeno pismo jer je bila sporna lokacija budućeg centra na Žarkovici, na mjestu sada bivšeg privremenog azila za pse. Vjeruje kako će s predstavnicima roditelja biti pozvan na sastanak u Pariz u idućih mjesec dana.

-Što se tiče navedenog centra, preko Ministarstva kulture i medija uputili smo dopis. Odrađeni su određeni razgovori u Parizu i očekujem u idućih mjesec dana poziv iz Pariza da idemo tamo s predstavnikom roditelja. I da još jednom prezentiramo cijelu priču. Optimističan sam po tom pitanju i mislim da ćemo uspješno preskočiti taj skalin. Sve što je bilo potrebno odraditi diplomatski, odrađeno je. Preostao je završni razgovor i mislim da će to biti uspješna priča. Mislim da se radi o jednoj izvrsnoj lokaciji, a onda dolazimo do toga da ćemo kao Grad ishodovati građevinsku dozvolu – naglasio je Franković.

Napomenuo je kako jedinice lokalne samouprave sukladno zakonu ne grade takvu vrstu objekta niti njome upravljaju.

-Mi smo napravili korak više od svih drugih i ishodovat ćemo svu potrebnu dokumnentaciju kako bismo ubrzali sam proces, a onda ćemo resornom ministarstvu predati dalje na korištenje i apliciranje na EU fondove – dodao je.

Ako UNESCO ne prihvati lokaciju, Franković je istaknuo kako uvijek mogu organizirati alternativnu lokaciju na području neke druge jedinice lokalne samouprave.

-Ali ja vjerujem da u tom smjeru možemo odraditi sve što je potrebno i realizirati na toj situaciji Centar za autizam. Uistinu je izvrstan, blizu je gradu, blizu je budućim korisnicima i njihovim obiteljima. Ima lijepi pogled. Puno toga se tamo može tamo lijepog napraviti i mislim da je to jedna dobra i plemenita priča te mislim da ćemo dobiti zeleno svjetlo od UNESCO-a – kazao je.

Nadogradnja Doma Josipovac
Uz sve to, u kontaktu su, kako kaže, s Domom Josipovac. Odlučili su financirati projekt nadogradnje dodatnog kata Doma Josipovac.

-Grad Dubrovnik će financirati potrebnu dokumentaciju do ishođenja građevinske dozvole. A onda ćemo u koordinaciji s resornim ministarstvom vidjeti ako je potrebno naše financiranje i eventutalno izgradnje. Spremni smo i na to – naglasio je.

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist