Kultura

ČEKA SE ODGOVOR MINISTARSTVA Skladišni prostor za kulturne ustanove u Sustjepanu?

Središnji depo i skladišni prostor za sve ustanove u kulturi, ali i za potrebe Grada Dubrovnika, trebao bi biti smješten u Sustjepanu. To je ovog utorka potvrdio gradonačelnik Mato Franković.

-Pronašli smo lokaciju koja se nalazi na državnom zemljištu u Sustjepanu, poviše Shella. Radi se o prostorima koji su u vlasništvu Republike Hrvatske. Bilo je potrebno riješiti određene imovinsko pravne uvjete te jedan dio s Hrvatskim šumama. Oboje smo riješili, poslali smo zahtjev prema Ministarstvu državne imovine i čekamo odgovor od njih – rekao je Franković i dodao:

-Nažalost, ne samo institucije Grada Dubrovnika, nego čak sam Grad Dubrovnik nema dovoljno skladišnog prostora. Propustile su se prilike koje su u povijesti bile pružene, poput one da se kupe bivši prostori GP-a u Komolcu. Da se to kupilo, onda bi se mogle riješiti sve potrebe ustanova u kulturi, ali i samog Grada Dubrovnika za skladišnim prostorom. Nismo to napravili, no za prolivenim mlijekom se ne treba plakati. Pronašli smo dobru i adekvatnu lokaciju, koja bi zadovoljila potrebe, kako muzeja tako i drugih ustanova, kao i Grada Dubrovnika, posebno sektora Civilne zaštite – naglasio je Franković.

Pročitajte još

Kako iskoristiti digitalnu tehnologiju za prezentaciju nošnji?

Dulist

OSAM STOLJEĆA ‘REDA PROPOVJEDNIKA’ Samostan u Dubrovniku uklesan je u temelje dominikanske prisutnosti na hrvatskim prostorima

Dulist

OTVORENA IZLOŽBA Djevojačke nošnje i nakit manjina pogledajte u Rupama

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija