AktualnoUrednički izbor

CAVTATSKI HUMANITARCI VELIKOG SRCA Pokrenuli smo cijele Konavle, uljepšat ćemo Božić 30-ak obitelji

CAVTATSKI HUMANITARCI VELIKOG SRCA Pokrenuli smo cijele Konavle, uljepšat ćemo Božić 30-ak obitelji

Cavtaćani velikog srca pokrenuli su humanitarnu akciju ‘Darujmo radost Božića svima’ te tako zapravo pokrenuli cijelo Konavle. Svi su se rado priključili ovim mladim entuzijastima koji su uočili potrebe drugih te im odlučili uljepšati ove blagdane te razvedriti katkada tešku i izazovnu svakodnevicu. Prije nekoliko dana sve su oduševili akcijom cijepanja drva kada su pozvali sve kojima su ona potrebna ove zime da im se jave. Ne boje se, dakle, ni zasukati rukave. Riječ je o članovima Humanitarne organizacije Cavtat 1950. Za ovaj broj DuLista porazgovarali smo s nekoliko članova koji su direktno uključeni u ovu hvalevrijednu akciju.

Predsjednik udruge Tomislav Škegro, tajnik Niko Grbešić, Vlaho Radičević i Mario Jerković primili su nas u prostore ove organizacije na Obodu gdje su već naveliko počeli pristizati paketi hrane i higijenske potrepštine onih koji su se akciji odazvali. Inače, ova humanitarna organizacija djeluje već pet godina na
području Konavala, ali, do sada su to uvijek radili potiho i diskretno. Međutim, ovaj put potrebe ljudi su još veće pa su se odlučili i za sveobuhvatniju akciju.

Više o ovim humanitarcima velikog srca pročitajte u novom broju DuLista. Čekamo vas na kioscima!

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist