DuList IN

Cavtatske mažoretke osvojile broncu na Državnom prvenstvu, Konavle dogodine domaćin

Cavtatske mažoretke osvojile broncu na Državnom prvenstvu, Konavle dogodine domaćin

Cavtatske mažoretke nastupile su tijekom vikenda na 25. Državnom prvenstvu u mažoret plesu, koje se održalo u Požegi, u organizaciji Mažoret i twirling kluba Požega. Predstavile su se u pet koreografija.

To je tradicionalni mažoret ples – minime starije. Njima je ovo bilo prvo prvenstvo, bile su izvrsne, te su se plasirale na visoko četvrto mjesto! U kategorijama Tradicionalni mažoret ples – junior, te Baton flag – junior su se plasirale na četvrto mjesto (koreograf trenerica Lucija Majić). U kategoriji Tradicionalni mažoret ples – mlađi junior – plasirale su se na peto mjesto, no i koreografija i izvedba su bile itekako zamijećene. U kategoriji Exhibition – mlađi juniori, osvojile su broncu. Djevojke koje su se okitile medaljom su Alaki Marta , Barišić Lana, Bilandžija Ana, Grbić Marija, Herendija Iva, Krik Anamarija, Kolić Cvijeta, Kolić Mihaela, Miljanić Helena, Obad Ines, Radin Mia, Vojnić Paula i Grbić Marija.

-Treneri i cijela ekipa su ponosni na naše mažoretkinje. Bolje cure nismo imali – istaknula je trenerica Ana Radojević.

Ostale djevojčice i djevojke koje su sudjelovale na prvenstvu su: Bijelić Lucija, Blažević Mihaela, Caput Dora, Hanzijer Marina, Rodić Anđela i Rodić Antonela. Najmanje natjecateljice su Begić Lara, Ćumo Eva, Diklić Maura, Glasnović Irena, Gluhan Mia, Lazarević Tina, Listar Sara, Lojić Franka, Lojić Kiara, Lončar Nika, Lončar Tea, Miletić Ana Laura, Obrvan Mihaela, Semić Nea, Spahić Ivana, Strgar Lea, Sukno Hana, Jerković Gregoria.
Djevojčice koje su nažalost bile spriječene ići su Kušelj Lući, Layla El Mernici, Kanazir Marija i Kanazir Marina.

Osim Frana Herendije, tajnika KUD-a ‘Vlaho Bukovac’, u sklopu kojeg djeluju i Cavtatske mažoretke, u rad Cavtatskih mažoretkinja su uključene i Jelka Gluhan, Maja Herendija, trenerica Lucija Majić, Ivanka Barišić koja je odnedavno i licencirana sutkinja našeg saveza HRSAM, te trenerica Ana Radojević koja je od strane HOA i licencirana twirling instruktorica.

Iz Cavtatskih mažoretki najavljuju kako će se 26. Državno prvenstvo u mažoret plesu sljedeće godine održati upravo u Konavlima, odnosno na Grudi. Ta vijest je još više značajna utoliko što dogodine naše mažoretke slave čak 50 godina postojanja.

Foto: Općina Konavle

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist