Sport

Cavtaćani osvojili Hrvatski kup za mlađe nade!

lopte vaterpolo jug

Cavtaćani, momčad bez ijednog poraza odnosno sa stopostotnim učinkom, pobjednik je Hrvatskog kupa za mlađe nade, a koji se od četvrtka održavao u Korčuli, na bazenu Gojko Arneri. Cavtat je naime bio bolji od KPK, dok je zagrebačkom ZPK pripala broncu u srazu s Mladosti, prenosi Hrvatski vaterpolski savez.

Vrlo su uzbudljiva bila i oba susreta za daljnji poredak. Tako je u utakmici za 5. mjesto Solaris svladao Jadran 8:7 (Ivan Vukičević 5 golova za Šibenčane), dok je u dvoboju za 7. mjesto Mornar BS bio bolji od Galeba MR 7:6. Dan ranije je Jug Adriatic osiguranje zauzeo 9. mjesto svladavši riječko Primorje EB 7:5.

U utakmici za treće mjesto i brončanu medalju, u ogledu dva zagrebačka sastava umješniji je bio ZPK koji je pobijedio Mladost 8:4 (0:0, 6:2, 2:2, 0:0).

U finalu su se našle dvije momčadi s juga naše domovine, a pred ispunjenim tribinama je slavio Cavtat protiv domaćeg, korčulanskog KPK što potvrđuje i konačan rezultat 7:2 (2:1, 3:0, 1:1, 1:0).

Po okončanju natjecanja, svih 10 momčadi sudionika završnog turnira su dobili diplome. Pobjedničkom sastavu Cavtata je pripao trofej Hrvatskog vaterpolskog saveza, dok je vrlo dobri domaćin turnira, KPK osigurao trofeje za drugo i trećeplasirani sastav.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

FRANKOVIĆ ČESTITAO JUGAŠIMA Hvala još jednom što nas činite ponosnima

Dulist

Ministarstvo: Hrvatski vaterpolisti neće igrati u Kotoru dok bazen nosi ime zapovjednika straže logora Morinj

Dulist

NEMA KVALIFIKACIJA Prijave za Divlju ligu do 3. kolovoza

Dulist