Kultura

ČAROBNA MORSKA IZLOŽBA Nakon Dubrovnika podvodne fotografije i u Mostaru

ČAROBNA MORSKA IZLOŽBA Nakon Dubrovnika podvodne fotografije i u Mostaru

U punoj Velikoj dvorani Katarine Kosače u subotu 18. veljače 2023. održano je otvorenje „Izložbe podvodnih fotografija“ u Hrvatskom domu Herceg Stjepana Kosače s početkom od 18 sati.

Suorganizatori ove izložbe su ronilačkog kluba Mostar i ronilački klub Dubrovnik, a izložba je svjetlo dana prvo ugledala u Dubrovniku, a od večeras ju je „ugostio“ Grad Mostar.

Ronioci iz Dubrovnika bili su prošlogodišnji domaćini Državnog prvenstva Hrvatske u podvodnoj fotografiji – Dubrovnik ’22., a opus izložbe su fotografije koje su sačinili podvodni fotografi iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Na otvorenju izložbe bili su nazočni izaslanici Hrvatskog ronilačkog saveza i Zajednice tehničke kulture Dubrovnik koji su bili organizatori ovog Državnog prvenstva u podvodnoj fotografiji.

Na izložbi su se nazoćnim obratili predsjednik R.K. Mostar Franjo Soče, tajnik R.K. Dubrovnik Vlaho Radonić, te Ivan Kelava koji je prokomentirao opus cijele izložbe.

„Hvala prijateljima i kolegama što su upravo izabrali naš grad kao drugu destinaciju ove izložbe, nadamo se da će Mostarci isto tako odgovoriti velikom posjetom i uvjeriti se u kvalitetu ove izložbe. Posebno nam je drago što na ovoj izložbi imamo i svoga predstavnika, kolegu Dadu Ćumuriju koji predanim radom ovjekovječuje naše zarone na Jadranu“ – kazao je okupljenima predsjednik Soče.

– Čast nam je i privilegija biti u vašem gradu i na ovaj simboličan način približiti Dubrovnik i Mostar, mi to ronioci radimo već odavno i nastavljamo i dalje – izjavio je duajen ronilačkog sporta Vlaho Radonić iz R.K. Dubrovnika.

Svi zaljubljenici u podmorje će biti u prilici od 18. veljače do 9. ožujka 2023. pogledati 38 eksponata u Velikoj galeriji Hrvatskom domu Herceg Stjepana Kosača.

Autori-ronioci podvodnih fotografija su:

Dado Ćumurija (RK Mostar), Matea Martinović (RK Dubrovnik/Prirodoslovni muzej Dubrovnik), Ivo Bilić (RK Dubrovnik), Leo Gavranić (RK Dubrovnik), Klaudio Pozniak (RK Dubrovnik), Dalibor Andres (RK Sisak), Dean Ganza (RK Roniti se mora), Aleksandar Grilec-Đorđijevski (RK Roniti se mora), Dragutin Krmek (KPA Drava Varaždin), Vanja Krvavica (RK Roniti se mora), Karlo Maćaš (KPA Vodomar Duga Resa), Elvir Mahmutović (Eko RG Invalida Lukavac), Edis Mahmutović (Eko RG Invalida Lukavac), Vedran Metelko (RK Roniti se mora), Ivana Nobilo (RK Roniti se mora), Miloš Prelević (Eko RG Invalida Lukavac), Lovor Rašan (RK Roniti se mora), Fisnik Sahatciu (KPA 3 maj Rijeka), Miro Stanić (REK HVIDR-a Split), Bilal Šarić (Eko RG Invalida Lukavac) i Damir Zurub (RK Roniti se mora).

Pročitajte još

OKRUGLI STOL ‘Neznanje je najveća prepreka za očuvanje povijesnog identiteta’

Dulist

NOVA KNJIGA MARA JOVIĆA ‘Totus tuss’ – filozofski osvrt na vječne teme

Dulist

BESPLATNI CVJETNI KONCERT Povodom Dana planeta Zemlje manifestacija u Ljetnikovcu Crijević Pucić

Dulist