Kultura

“Carevo novo ruho” pa “Žudnja”

Dubrovački teatar nakon ljeta krenuo je s pripremom dva nova komada čije premijere su zakazane za listopad. Novu sezonu Kazališta Marina Držića otvara 14. listopada predstava „Carevo novo ruho“ Ane Tonković Dolenčić u režiji Marka Jurage.

Tjedan iza iz Teatra najavljuju drugi premijerni naslov, predstavu „Žudnja“ od Sarah Kane koju na scenu postavlja redatelj Goran Golovko. Premijera je zakazana za 20. listopada.

SEDAM PREMIJERA
Ana Tonković Dolenčić „Carevo novo ruho“, režija Marko Juraga
Sarah Kane „Žudnja“, režija Goran Golovko
Jean Baptiste Molièr „Mizantrop“, režija Dražen Ferenčina
Olja Lozica „Prasac koji gleda u sunce“, režija Olja Lozica
Harold Pinter  „Ljubavnik“, režija Lawrence Kiiru
Georges Feydeau „Mačak u vreći“, režija Ivica Boban
Luko Paljetak „Bastion“, režija Lefteris Giovanidis

Uz ove dvije premijere tijekom listopada, studeni donosi reprizne izvedbe dvije urnebesne komedije „Kidaj od svoje žene“ i „Ministra pokvarenjaka“ koje je prema vodviljima Raya Cooneya u protekle dvije sezone postavio redatelj „Sulejman Kupusović“, kao i fantastičnu Ogrizovićevu „Hasanaginicu“ u režiji Ivana Lea Lema koja je utisnula poseban pečat protekloj sezoni.

Kazalište Marina Držića najavilo je i ostalih pet premijernih naslova koji će biti postavljeni tijekom sezone 2011./2012. i to "Mizantrop", "Prasac koji gleda sunce", "Ljubavnik", "Mačak u vreći" i "Bsation"

 

Pročitajte još

PUBLIKA IH ISPRATILA OVACIJAMA Dubrovački sastav kvARTet debitirao na Igrama u Dvoru

Dulist

Španjolska hit predstava hrvatskog autora gostuje u Dubrovniku

Dulist

‘OD PRIČE DO PREDSTAVE’ Ivana Đula organizira zanimljivu dječju radionicu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija