Koronavirus u Hrvatskoj

Capak poručio: ‘Ne putujte u BiH i Srbiju!’

granicni prijelaz bistrina neum

Nema panike, ni najave za drugi val – rekao je u četvrtak ministar zdravstva RH Vili Beroš, a povodom povećanog broja zaraženih COVID-19 u Hrvatskoj koji je narastao na 11.

– Mi smo se nadali da se to neće dogoditi, međutim dogodilo se. Mi smo na to spremni. Nije bilo za očekivati da se ova situacija iz zemalja u okruženju, u BiH (156) i Srbiji (96), neće preliti na nas. Nije dramatično. Vidjet ćemo što će se događati dalje, sve držimo pod kontrolom, izolirali smo bolesne i njihove kontakte stavili pod izolaciju – poručio je za Vijesti RTL ravnatelj HZZO-a Krunoslav Capak.

Ministar Davor Božinović preporučio je građanima na današnjoj sjednici Vlade da ne putuju u te zemlje, a s druge strane otvorili smo granice.

– Ja svima preporučujem da ne putuju u te zemlje jer sad tamo bukti, imaju velike brojeve novooboljelih. Ne znam za informaciju da je bilo koji turist donio virus u Hrvatsku, nego su to naši građani koji su tamo putovali, vratili se kući i donijeli koronavirus – zaključio je Capak.

 

 

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist