Aktualno

Čalušiću potvrđena optužnica!

U Zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu potvrđena je optužnica protiv Mire Čalušića (35), vlasnika mjenjačnica, optuženog da je od 2007. do rujna lani lihvarskim ugovorima sa 25 osoba nezakonito stekao oko 31,1 milijun kuna te prijevarom još 1,1 milijun kuna.

Kao što je duList već pisao, Čalušić se okoristio lokovjernošću, te životnim i ekonomskim nedaćama građana, a među njima i naših sugrađana, obitelji Domić.

 Tužiteljstvo traži da se Čalušića kazni s devet godina zatvora i da mu se oduzme nezakonito stečena dobit od 32,2 milijuna kuna.

U ugovorima o zajmu, koje je potpisivao s građanima, navodio je uvećane svote od onih koje su stvarno primili i ugovarao je kamatnu stopu, veću od zakonom dopuštene, tvrdi tužiteljstvo. Tako su domići ostali bez kuće u Dubrovniku vrijedne 5,2 milijuna kuna. Da joj se kuća prodaje temeljem potpisanih ugovora o zajmu od 154.408 eura, koji joj sin nije mogao vratiti, i ugovora o prijenosu prava vlasništva, Antonieta je vidjela na Njuškalu. Sa sinom, koji nije mogao dobiti kredit u banci, htjela je prenamijeniti dio kuće, pa su dobili preporuku za Čalušića. Čalušić je u istrazi tvrdio da je lažno optužen.

– Nisam kriv. Sve je neistina. Linčovan sam od ljudi koji me optužuju kako mi ne bi vratili novac, a svi su dobili iznose koji pišu u ugovorima o zajmu. Prilazili su mi i molili me zajam jer su smatrali da imam novca zato što imam mjenjačnicu. Sami su mi nudili fiducije na nekretninama. Nisam znao da su u teškim životnim okolnostima, tražili su pozajmice na kratak rok, a nisu mi vratili ni lipe. Ja sam oštećen. Javni bilježnik im je pročitao što potpisuju – istaknuo je Čalušić, a kako prenosi Jutarnji list.

Imovina mu je blokirana, a uz njega, optuženi su i njegov brat, stric te još dvije osobe.
 

Pročitajte još

NOVI PLOVIDBENI RED Provjerite kad polazi posljednji brod s Lokruma

Dulist

UMIROVLJENICE DOMA ‘DUBROVNIK’ MILICA PORTOLAN I RUŽICA MISEVSKI: ‘U ovoj situaciji najvažnije je zadržati radost i mir’

Leona Rašica

Ne zaboravite, u nedjelju se pomiče sat unatrag

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija