Aktualno

Čak šesnaest novih lijekova na listama HZZO-a

Čak šesnaest novih lijekova na listama HZZO-a

Na prvoj redovnoj sjednici Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje na osnovnu listu lijekova HZZO-a stavljeno je 16 novih lijekova.

Radi se o lijekovima za liječenje Gaucherove bolesti, karcinoma dojke, kronične limfocitne leukemije, BRAF+melanoma, melanoma imunoterapijom, splenomegalije, idiopatske plućne fibroze, karcinoma prostate, mučnine i povraćanja, kroničnog C hepatitisa, HIV infekcije te antidot za dabigatran.

Na dopunsku listu lijekova HZZO-a stavljena su 4 nova lijeka: za liječenje psorijaze, aktiničkih keratoza, vaginalne infekcije i glaukoma.

Uz to, proširene su indikacije za lijekove koji se već nalaze u listama lijekova, na osnovnoj listi lijekova za liječenje karcinoma jajnika i karcinoma vrata maternice, karcinoma štitnjače, dijabetičkog makularnog edema i psorijatičnog artritisa, a na dopunskoj listi lijekova za liječenje duboke venske tromboze i plućne embolije. Na listu magistralnih lijekova stavljen je lijek za liječenje svraba.

Postupak prijave ozljede na radu i profesionalne bolesti radnika koji rade na izdvojenim mjestima rada, od sada je preciznije uređen novim Pravilnikom o izmjenama i dopuni Pravilnika o pravima uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja u slučaju ozljede na radu i profesionalne bolesti.

Pročitajte još

PROMETNA U KUPARIMA Ozlijeđena osoba prevezena u bolnicu

Dulist

OD IDUĆEG TJEDNA Liječnici će imati pravo prijaviti pacijente privremeno nesposobnima za vožnju

Dulist

GORAK KRAJ ‘Novi Europski Bauhaus’ izostavio Dubinu iz projekta, iz kluba poručili: Uprava TUP-a gurnula nas je u stečaj

Dulist