Zanimljivosti

Čak 19 ekipa iz Dubrovnika na RoboCup Junior Croatia Open!

Čak 19 ekipa iz Dubrovnika na RoboCup Junior Croatia Open!

Državno robotičko natjecanje RoboCup Junior Croatia Open 2022 održalo se od 14. do 21. travnja u virtualnom obliku. Ove godine je na natjecanju sudjelovalo čak 19 ekipa iz Dubrovnika u 5 različitih kategorija.

Dubrovačke ekipe su osvojile 2 druga i 3 treća mjesta u 4 različite kategorije. Dubrovački robotičari i njihova mentorica Dalija Milić Kralj su trenutno u Weizu na RoboCup Junior Austria natjecanju koje počinje danas, pa im želimo dobar uspjeh i na tom natjecanju.

RoboCup Junior Croatia Open 2022 je inače bilo i izborno natjecanje za robotičku reprezentaciju Hrvatske za europsko i svjetsko prvenstvo, na kojem mjesto možda nađe i poneki robotičar iz Dubrovnika.

Kategorija Soccer beginner: 2. mjesto: ekipa Milun: Patrik Kralj, Duje Handabaka, Noa Antolović i Orsat Kralj, mentorica: Dalija Milić Kralj
Kategorija Formula Beginner: 2. mjesto: ekipa Izgubljeni: Lovre Begić, Matej Marić, Duje Handabaka i Matej Njirić, mentorica: Dalija Milić Kralj
Kategorija Formula Beginner: 3. mjesto: ekipa Mirac: Antonio Kusić, Nikola Mrvalj, Hrvoje Vuletić i Petar Obradović, mentorica: Dalija Milić Kralj
Kategorija Co Space Secondary: 3. mjesto: ekipa MC na kvadrat: Maroje Musladin i Domagoj Bjelopera, mentorica: Dalija Milić Kralj
Još je Orsat Kralj u kombiniranoj ekipi Pe Se Že tig sa Grgom Gečevićem i Tinom Herjevićem i mentoricom Jelkom Hrnjić osvojio 3. mjesto u kategoriji kategorija Rescue Line <14.

Na RoboCup Junior Croatia Open 2022 iz Dubrovnika su se natjecali učenici iz Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik, s mentoricom Dalijom Milić Kralj.

Višemjesečne pripreme učenika su se odradile u suradnji Pomorsko-Tehničke škole Dubrovnik, Društva pedagoga tehničke kulture DNŽ, Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Hrvatskog robotičkog saveza.

Pročitajte još

TURISTIČKI EXPERIENCI SVE POPULARNIJI Niša koju uz malo kreativnosti, a bez puno ulaganja, možete dobro iskoristiti

Ivana Mijić Vulinović

ODNOSI S JAVNOŠĆU U ONLINE OKRUŽENJU Nastupno predavanje Romane John

Dulist

STON ĆE ‘GLUMITI’ DUBROVNIK Snima se dokumentarno-igrani film ‘Kralj Tvrtko’

Dulist