Hrvatska

‘Ćaća’ se vratio

Ivo Sanader

Nekadašnji šef HDZ-a i premijer, Ivo Sanader nakon što je protekle tri godine proveo u zatvoru, danas je izašao na slobodu. Odlučio je tako Županijski sud nakon što je Ustavni sud zaključio da je Vrhovni sud Sanaderu nezakonito produljio istražni zatvor kada je 30. rujna 2015. ukinuo nepravomoćnu prvostupanjsku presudu u slučaju Fimi media.

Zamjenica ravnatelja Uskoka Željka Mostečak kazala je da je Županijski sud ukinuo istražni zatvor pozivajući se isključivo na odluku Ustavnog suda, koju tužiteljstvo iščitava na “malo drugačiji način”. “Smatramo da je ukidanje istražnog zatvora apsolutno zakonski neutemeljeno. Naravno imamo mogućnost žalbe višem sudu, ali nažalost kao ‘jocker’ nemamo Ustavni sud”, kazala je Mostečak.

Kako je kazala Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković, Sanaderu se vraća putovnica jer ne postoji mogućnost od bijega! Sanader izlazi bez jamčevina i bez mjera opreza. Sloković je kazala kako se mora razdužiti u Remetincu i može na slobodu.

Na odluku izvanraspravnog vijeća nezadovoljna strana ima pravo žalbe, ali ona ne odgađa izvršenje.

“Politiku neću komentirati, to je završena stvar. Imam nekoliko postupaka i potpuno ću se komentirati na te procese. Prema meni su bili korektni u zatvoru, bio sam i u Salsburgu, ovi naši ovdje poštuju standarde”, kazao je Sanader.

Sanader na upit novinara o tome da je ukraden novac kaže: “Tko je to dokazao?”. Na tvrdnje o političkom progonu kaže:

“Ono što sam govorio u sudnici, iza toga stojim. U to vrijeme, kad sam dao ostavku, rekao sam da stranka ne ide dobro i da ćemo izgubiti izbore. To se i dogodilo. Najavio sam da ću se jače angažirati u stranci, sazvano je Predsjedništvo i izbačen sam iz stranke. Kosor je nazvala Bajića i zatražila moj kazneni progon”, kazao je, piše Index.hr

Pročitajte još

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist

ČEŠLJAJU SE LAŽNA BOLOVANJA Pacijentima ništa, liječnicima kazne čak i otkazi!

Ivana Mijić Vulinović