Politika

“Bura iznenadila izvođače radova u Sustjepanu?”

"Bura iznenadila izvođače radova u Sustjepanu?"

Kandidat za gradonačelnika Hrvatske seljačke stranke Željko Raguž obratio se javnosti priopćenjem o jučerašnjem zatvaranju prometa preko Mosta dr. Franja Tuđmana.

Njegovo priopćenje donosimo u cijelosti:
– Nakon “nepredviđenih problema” i Dubrovčanima nikad razjašnjenih razloga produženja radova u Sustjepanu, jučer smo se, očito, susreli i s neočekivanim vremenskim prilikama. Unatoč uvjeravanjima i nadanjima nadležnih iz gradske uprave kako će radovi završiti prije nego zapuše bura, stanovnici najvećeg gradskog naselja, ali i svi oni koji su jučer htjeli iz Dubrovnika ili u Dubrovnik mogli su samo preko – Brgata!

I prema najpesimističnijim najavama naših gradskih otaca, radovi u Sustjepanu su trebali završiti do 1. prosinca. No, svatko tko samo priđe ovoj trasi vidi da se istima kraj ne nazire.

Iako su od samog početka radova vremenske prilike bile više nego povoljne, a “nepredviđeni problemi” o kojima smo toliko slušali navodno su brzo razriješeni, Sustjepan je već mjesecima zatvoren za promet.

U situacijama kao jučer – kad bura zatvori aerodrom i most, a na alternativnom putu izvode se radovi, postavlja se pitanje imaju li oni koji vode ovaj grad i minimum odgovornosti prema onima koji su ih izabrali da se brane njihove interese.

Ne treba posebno isticati da se u prometno ionako izoliranom Dubrovniku ovakve situacije ne bi smjele događati niti u teoriji, a svaka mogućnost da jedini prihvatljivi alternativni pravac ostane zatvoren zbog bure trebala bi biti otklonjena. Na odgovornima je da svoje projekte, pa čak i one predizborne, dobro osmisle, a u slučajevima kao ovaj i proračunaju, kako u situacijama poput ovih – kada žele učiniti dobro svojim građanima, zapravo ne odmažu.

Dogovor kuću gradi, a očito je da smo s ovom vlašću daleko i od temelja. Obećati znači ispuniti, a čini se da je u današnje vrijeme to samo mrtvo slovo na papiru. Kako učiti mlade naraštaje poštenju i vjerovanju u sustav, kad oni koji bi trebali biti primjeri takvog ponašanja rade upravo suprotno? Potrebno je zatvoriti stranice spomenara i otvoriti stranice planera, što će građani, uvjeren sam, i napraviti u svibnju 2013. te tako pokazati što misle o upravljanju gradom na ovaj način.

Na kraju, ako je i ovaj projekt rezultat “Tvornice ideja”, bojim se da i ova nije još jedna u nizu hrvatskih tvornica koje stoje na rubu ponora – priopćenje je Željka Raguža.

Pročitajte još

UHIĆEN BIVŠI POMOĆNIK NINE OBULJEN Davor Trupković prihvatio mito od 39 tisuća eura i Apple Watch

Dulist

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist