Zanimljivosti

‘Buketima ljubavi’ Caritas prikupljao pomoć za izbjeglice iz Ukrajine

'Buketima ljubavi' Caritas prikupljao pomoć za izbjeglice iz Ukrajine

Caritas Dubrovačke biskupije organizirao je u subotu, 12. ožujka i nedjelju, 13. ožujka humanitarnu akciju ‘Buket ljubavi’, a sav prihod od akcije ići će za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine.

U subotu su volonteri i djelatnici Caritasa u Rijeci dubrovačkoj brali narcise (lulice), a u nedjelju nakon misa buketi svježe ubranog žutog cvijeća koje najavljuje proljeće s ljubavlju su ponuđeni vjernicima u župama dvaju dubrovačkih dekanata: Dubrovnik 1 i Dubrovnik 2. U branju lulica su volontirale učenice i odgajateljice iz Učeničkog doma Paula di Rosa, djelatnici Ordinarijata i vjeroučitelji, mladi iz SKAC_DU i animatori Dubrovačke biskupije, volonteri župnih Caritasa i župa biskupije kao i volonteri iz Caritasove baze volontera.

Pomoć u humanitarnoj prodaji na župama pružili su djeca i mladi. Cijena buketa nije bila određena nego su vjernici davali onoliko koliko su mogli za ovaj plemeniti cilj.

Akciju ‘Buket ljubavi’ dubrovački biskupijski Caritas redovito je provodio sve do 2019. godine. Zbog pandemije ili loših vremenskih uvjeta u danu kad je trebalo brati cvijeće akcija je bila stavljena na čekanje.

Iza Caritasa zahvaljuju svima koji su se na bilo koji način uključili u ovu akciju i na djelu pokazali ljubav. Dodajmo ovome i da će akcije župnih Caritasa kroz korizmu također biti usmjerene i za ovu namjenu.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1889. Rođen osnivač Društva prijatelja dubrovačke starine Lukša Beritić

Dulist

MITROVIĆI I TEO MARTINOVIĆ NAPUNILI FLORU Kako to izgleda besmišlje?!

Dulist

PRIJAVITE SE NA RADIONICU Prilika za učenje digitalne obrade fotografije!

Dulist