Crna kronika

Bugarke ‘prodavale’ masažere umirovljenicima

MUP policija

Policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije državljanke Bugarske u dobi od 20 i 22 godine osumnjičene za više kaznenih djela krađa i prijevara posljednjih mjesec dana na području Dubrovnika.

Naime, 22-godišnjakinju se sumnjiči da je, predstavivši se kao zaposlenica mirovinskog osiguranja, prevarom 90-godišnjaku za iznos od 3.260 kuna prodala dva aparata za masažu uz obećanje da će mu mirovinsko osiguranje naknadno uplatiti iznos od 10.000 kuna.

Na isti je način prevarila i 77-godišnjaka kojem je masažere prodala za iznos od 3.000 kuna, obećavši mu naknadnu uplatu od 8.000 eura. Prilikom prodaje masažera 77-godišnjaku, osumnjičena je iskoristila njegovu nepažnju te mu iz stana otuđila iznos od 11.600 kuna.

Osim navedenog, sumnjiči se da je zajedno sa 20-godišnjom državljankom Bugarske iz torbe 48-godišnje zaposlenice trgovine u ulici Obala Stjepana Radića otuđila dva novčanika sa novcem i raznim karticama oštetivši je za iznos od 530 kuna.

Mlađa državljanka Bugarske također se sumnjiči da je u trgovini u Ulici kralja Tomislava iskoristila nepažnju 25-godišnjakinje kojoj je iz torbe otuđila novčanik sa 280 kuna, bankovnom karticom i osobnim dokumentima.

U ponedjeljak, 28. travnja, oko 18 sati, državljanke Bugarske zatečene su na graničnom prijelazu Zaton Doli prilikom izlaska iz RH kada su zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela uhićene i dovedene u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici došli su i do saznanja da je 27-godišnji državljanin Bugarske, 82-godišnjakinji otuđio novčanik sa bankovnom karticom pomoću koje je naknadno podigao iznos od 4.500 kuna. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja troje državljana Bugarske su uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku ove PU.

Veći dio otuđenog novca pronađen je kod osumnjičenih te će biti vraćen oštećenima.

Pročitajte još

PREMINUO OTAC TOŠE PROESKOG Sestra pokojnog pjevača oprostila se emotivnom porukom

Dulist

VEĆ IMA DVIJE PRAVOMOĆNE PRESUDE Vozio pijan i pod zabranom, oduzeto mu vozilo

Dulist

Moldavac i Bugarin u bunkeru kombija pokušali prokrijumčariti pet osoba

Dulist