Aktualno

Budući centar za djecu s poteškoćama predstavljen ministarstvu

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić sudjelovali su na radnom sastanku u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike na temu budućeg centra za pružanje usluga u zajednici u Dubrovniku.

Susreli su se s ravnateljicom Zavoda za socijalni rad Tatjanom Katkić Stanić i načelnicom Sektora za razvoj i unapređenje socijalnih usluga Anicom Ježić, a u ime Dubrovačko-neretvanske županije sastanku su nazočile savjetnica župana Žana Marević i ravnateljica Regionalne agencije DUNEA Melanija Milić.

Zamjenica Tepšić je istaknula formiranje Centra za pružanje usluga u zajednici namijenjenog osobama s teškoćama u razvoju i osobama s intelektualnim teškoćama iznad 21 godine života kao prioritetno ulaganje u nadolazećem razdoblju te je izvijestila o pripremi projekta koji je ocijenjen kao optimalan model za podizanje razine skrbi o navedenim skupinama.

Projekt će biti i sastavni dio Socijalnog plana Dubrovačko-neretvanske županije, usklađenog s Nacionalnim planom za razvitak socijalnih usluga te će biti dio jedne od postojećih ustanova slične namjene koje djeluju na području grada i županije, u sklopu nacionalne mreže ustanova. Budući Centar nalazit će se u Orašcu, a sredstva za njegovu izgradnju i opremanje Grad će osigurati kroz dostupne EU fondove.

Temeljem projektnog zadatka uslijedit će izrada projektne dokumentacije kako bi se u što kraćem razdoblju pristupilo i realizaciji ovog prijeko potrebnog projekta kojim će se osobama s teškoćama pružiti nadstandard u socijalnoj skrbi kroz usluge poludnevnog boravka, psihosocijalne podrške i integracije u društvo kroz različite programe.

Pročitajte još

Mons. Roko Glasnović: ‘Ako istinski nasljedujemo Kristov put i našega Parca, bit ćemo svi Vlahovi ljudi’

Dulist

Srijedom se čita DuList!

Dulist

DOZNAJEMO Mato Franković zatražio novo rješenje za antenu na Lopudu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija