Aktualno

Budući centar za djecu s poteškoćama predstavljen ministarstvu

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić sudjelovali su na radnom sastanku u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike na temu budućeg centra za pružanje usluga u zajednici u Dubrovniku.

Susreli su se s ravnateljicom Zavoda za socijalni rad Tatjanom Katkić Stanić i načelnicom Sektora za razvoj i unapređenje socijalnih usluga Anicom Ježić, a u ime Dubrovačko-neretvanske županije sastanku su nazočile savjetnica župana Žana Marević i ravnateljica Regionalne agencije DUNEA Melanija Milić.

Zamjenica Tepšić je istaknula formiranje Centra za pružanje usluga u zajednici namijenjenog osobama s teškoćama u razvoju i osobama s intelektualnim teškoćama iznad 21 godine života kao prioritetno ulaganje u nadolazećem razdoblju te je izvijestila o pripremi projekta koji je ocijenjen kao optimalan model za podizanje razine skrbi o navedenim skupinama.

Projekt će biti i sastavni dio Socijalnog plana Dubrovačko-neretvanske županije, usklađenog s Nacionalnim planom za razvitak socijalnih usluga te će biti dio jedne od postojećih ustanova slične namjene koje djeluju na području grada i županije, u sklopu nacionalne mreže ustanova. Budući Centar nalazit će se u Orašcu, a sredstva za njegovu izgradnju i opremanje Grad će osigurati kroz dostupne EU fondove.

Temeljem projektnog zadatka uslijedit će izrada projektne dokumentacije kako bi se u što kraćem razdoblju pristupilo i realizaciji ovog prijeko potrebnog projekta kojim će se osobama s teškoćama pružiti nadstandard u socijalnoj skrbi kroz usluge poludnevnog boravka, psihosocijalne podrške i integracije u društvo kroz različite programe.

Pročitajte još

UDRUGA RINA MAŠERA Ove godine proslavili 65. godišnjicu rada, pokrenuli i važnu akciju

Karmen Maškarić

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Zbog otežavajućih okolnosti danas su neke ulice bez vode, provjerite je li i vaša!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija