Aktualno

BUDITE NA OPREZU Đuro Lubura: Najveći broj prijevara se događa oko ‘Crnog petka’

BUDITE NA OPREZU Đuro Lubura: Najveći broj prijevara se događa oko 'Crnog petka'

Ako izgleda predobro, vjerojatno nije istinito – rekao je za DuList sudski vještak za telekomunikacije i stručnjak za tajna prisluškivanja Đuro Lubura pozivajući na oprez pri kupnji tijekom ‘Black Fridaya’, odnosno ‘Crnog petka’. Tad, kako navodi, najveći broj prevaranata pokušava ‘loviti u mutnom’ i ‘prikazati njihovu ponudu nevjerojatnom i najboljom’.

BUDITE NA OPREZU Đuro Lubura: Najveći broj prijevara se događa oko 'Crnog petka'
-Vrlo često te predobre ponude nisu istinite, nego su način kako nekome uzeti novce i kako ukrasti osobne podatke. Najveći broj prijevara u godini događa se u razdoblju oko ‘Crnog petka. Ljudi očekuju popuste, i žele vjerovati kad im netko ponudi nevjerojatno dobru cijenu’. Možda im čak djelić ‘racija’ kaže da to nije tako, ali ipak se odluče napraviti nešto što inače ne bi napravili – kazao je.

BUDITE NA OPREZU Đuro Lubura: Najveći broj prijevara se događa oko 'Crnog petka'
Đuro Lubura

Naveo je neka opća pravila kad se kupuje preko interneta, a koja posebno vrijede u vrijeme tjedna oko ‘Crnog petka’ i ‘Cyber Mondaya’.
-Prvenstveno treba paziti od kojih trgovaca se kupuje. Treba provjeriti dobro je li internetska adresa stvarno ona za koju se predstavljaju da jest i u pravilu, potrebno je naručivati s poznatih web stranica. Dakle, ne sa nekih za koje nikad niste čuli, a po potrebi ih je dobro ‘proguglati’, odnosno provjeriti na Google-u je li netko već imao problema sa tim trgovcem – naglasio je.

Pročitajte još

‘RIM TIM TAGI DIM’ Baby Lasagna pobjednik je Dore!

Dulist

JARAK ZGROŽEN ‘Nož u grudi nedužnom mladiću je obično, a ne teško ubojstvo?’

Dulist

Ovog ponedjeljka daruj krv i spasi život!

Dulist