Aktualno

BROJNI SE OPRAŠTAJU OD KUNČEVIĆA ‘Gore Vas čekaju brojni dubrovački gospari, od Đela preko Jupe do gospara Grbića…’

BROJNI SE OPRAŠTAJU OD KUNČEVIĆA 'Gore Vas čekaju brojni dubrovački gospari, od Đela preko Jupe do gospara Grbića...'

Odlazak kazališnog redatelja Ivice Kunčevića ostavio je prazninu u brojnim srcima. Poznate osobe iz javnog života na društvenim se mrežama opraštaju emotivnim objavama.

Gradonačelnik Mato Franković napisao je kako je ‘otišao još jedan velikan, gospar Ivica Kunčević’.

-Polako jedan po jedan othode gospari, ljudi koji su obilježili Dubrovačke ljetne igre. Ivica Kunčević dao je svoj trajni pečat Ljetnim igrama, a posebno mi je drago što smo mu prošle godine dodijelili nagradu za životno djelo. Adio Vam, gospar Ivica! Gore Vas čekaju brojni dubrovački gospari od Đela preko Jupe do gospara Grbića i mnogih drugih koji su sada već vremešnog starca, Dubrovačke ljetne igre stvarali. Neka Vam je laka hrvatska gruda – rekao je Franković.

Kazališni, televizijski i filmski glumac Maro Martinović na svom je Facebooku posvetio status velikom redatelju.

-Tuga velika, umro je gospar Ivica Kunčević, veliki redatelj i prijatelj, Bog mu dao vječni pokoj! – istaknuo je Martinović.

-Ivica Kunčević. Mag i dobri duh teatra, dasaka koje život znače. Falit će u stotinama predstava, na Igrama, u Gradu, falit… Vrijeme rastanaka. Adio dragi Ivica – napisao je umirovljeni kapetan i umjetnik Neno Kera.

Ivana Marija Vidović, hrvatska pijanistica i pjesnikinja posvetila mu je također objavu.

-Dragi, nadareni rođače, hvala za sve. Počivajte u miru Božjem.

Od Kunčevića su se oprostili i iz Kazališta Marina Držića istaknuvši kako je ‘ostavio neizbrisiv trag u povijesti dubrovačkog teatra’.

-S tugom u srcima opraštamo se s velikim redateljem Ivicom Kunčevićem, koji je zadužio generacije kazališnih umjetnika i ostavio neizbrisiv trag u povijesti dubrovačkog teatra. Nek mu je laka hrvatska zemlja. Počivao u miru – naveli su u objavi iz teatra.

Pročitajte još

MINUTE KOJE ŽIVOT ZNAČE Znate li što je ‘zlatni sat’?

Dulist

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist