Aktualno

BROJNI SE OPRAŠTAJU OD JUPE ‘Adio meštre od teatra. Tiha će ovo bit noć Pilara’

BROJNI SE OPRAŠTAJU OD JUPE 'Adio meštre od teatra. Tiha će ovo bit noć Pilara'

Brojni se na društvenim mrežama opraštaju od velikog kazališnog redatelja i pedagoga Joška Juvančića Jupe koji nas je ove srijede napustio u 85. godini života.

-I dokle god moje sjećanje me služi, dragi moj Jupa sjećat ću se tebe – istaknuo je kazališni, televizijski i filmski glumac Maro Martinović.

-Dragi moj profesore, hvala ti na svemu! R.I.P. dragi Jupa – napisao je glumac i redatelj Robert Bošković.

Naš sugrađanin Neno Kera u Facebook grupi ‘Jedno drugo vrijeme, Vrijeme dobrih Duhova od Grada, Dubrovčana dobra duha’ u duljoj se objavi oprostio od Jupe.

-Nismo bili istih godina nas dva, ma sam ga zno od malijeh noga. Ali smo se družit fino znali. Ma sve je bila Pređova pasta. Ja bi sparćo kakva od pinjate čudesa, Jupa bi dikjeravo i senjavo svakom bokunić najboljeg po sred pjata, a noć bi podurala u šansonjavanju od glumačkijeh Arta. Trebala je biti njegova režija Škerca od Lapada. Pređo, Ivica Vidović, Zorko Rajčić, Dujko Borovina i njegova vinska utjeha i Lapajska placa i bokun moga titrava teksta. Partili oni, jedan po jedan, a da ga nikad više nijesmo našli jedan do drugog mjesta. Pala je bila klapa u me doma i u Gavellinoj buži, tamo iza, đe se piju žmulići po gustu za dva tri solda. Od sviju sam osto samo ja i nikad se nije arivalo učinit ta satirična šušumigava zajebancija o oriđinalima iz Lapada. Adio Jupa. Adio meštre od teatra. Malo ko je zno tako propito ući u dušu Grada ko ti, ma koja god ti bila predstava. Tiha će ovo bit noć Pilara – napisao je Kera.

-Napustio nas je veliki Joško Juvančić Jupa. Još jedan dubrovački i hrvatski velikan – rekao je gradonačelnik Mato Franković u objavi na Facebooku. Čovjek je, kaže, koji je toliko dao hrvatskoj kulturi, čovjek koji je toliko volio svoj Grad.

-Gospar Joško je za života dobio brojne nagrade međutim, posebno ističem nagradu Grada Dubrovnika za životno djelo. Posljednji put sam ga vidio prije nešto više od godinu dana dok se još uvijek moglo ići u posjet domovima umirovljenika. Gospar Joško je kao i uvijek bio vedra duha i spreman na šale. Adio Vam, gospar Joško! Hvala Vam na svemu što ste napravili za svoj Grad i nek Vam je laka hrvatska zemlja – istaknuo je Franković.

Iz Dubrovačkih ljetnih igara ističu kako je ovo za njih ‘iznenadna tužna vijest’.

-Duboko nas je pogodila vijest o smrti Joška Juvančića Jupe – napisali su iz Kazališta Marina Držića i dodali: ‘Bila je čast živjeti i raditi u eri velikana hrvatskog kazališta koji je ostavio neizbrisiv trag i potpis za sobom’.

Pročitajte još

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist