Aktualno

BROJNI SE OPRAŠTAJU OD IVA GRBIĆA Franković: Hvala na svemu što ste dali svome Gradu

BROJNI SE OPRAŠTAJU OD IVA GRBIĆA Franković: Hvala na svemu što ste dali svome Gradu

Od dubrovačkog likovnog umjetnika Iva Grbića opraštaju se brojni naši sugrađani. Gradonačelnik Mato Franković istaknuo je kako je ‘otišao još jedan dubrovački gospar’.

– Gospar Ivo Grbić nije bio samo duša Grada, bio je i pečat Dubrovačkih ljetnih igara. Posljednji put kad smo se vidjeli poklonio je Gradu jednu sjajnu grafiku maestra Đela. Grafika je nastala u trenutcima jednog od koncerata na Igrama, dok je maestro dirigirao. Dragi gospar Ivo, sada Vi i gospar Đelo zajedno možete prokomentirati je li sve kako treba. A, mi ćemo se truditi da uspomena na Vas trajno živi. Adio Vam! I Hvala na svemu što ste dali svome Gradu – napisao je gradonačelnik na svom profilu.

– Odlaze Gospari, jedan po jedan… Gospar Ivo, počivajte u miru Božjem. Obitelji iskrena sućut – zapisao je Đelo Jr Jusić. 

Otišao je još jedan dubrovački gospar.Gospar Ivo Grbić nije bio samo duša Grada, bio je i pečat Dubrovačkih ljetnih…

Gepostet von Mato Frankovic am Sonntag, 19. Juli 2020


-Adio Vam gospar Ivo i hvala na divnim suradnjama. Nedostajat ćete – zapisali su iz Dubrovačkih muzeja.


Adio Vam gospar Ivo i hvala na divnim suradnjama. Nedostajat ćete! ❤

Gepostet von Dubrovački Muzeji / Dubrovnik Museums am Sonntag, 19. Juli 2020


-Adio Vam gospar Ivo – oprostili su se iz Doma Marina Držića uz ove riječi te fotografiju s prošlogodišnje izložbe ‘Marin Držić i Ivo Grbić: 70 godina zajedno na Dubrovačkim ljetnim igrama’.

Tada je Grbić rekao: ‘Dragi prijatelji, drage gospođe i gospari, ljudi nazbilj. Sretan sam da vidim poznata lica. Ista ona lica koja su zajedno bila na izložbi u spaljenoj kući prije 25 godina. I sad, pored ploče Marinu Držiću koje sam ispisao ručno, kad nije bilo današnje tehnologije. To se pisalo više da bi klesar točno prenio svoju viziju u kamen. Cijela jedna knjiga Matice hrvatske izdana je 1967. na simpoziju o obljetnici Marina Držića. To je početak slavljenja Marina Držića u ovoj kući gdje se pretpostavlja da je stanovao Marin Držić’.


Adio Vam dragi gospar Ivo😔

Gepostet von Marin Držić am Sonntag, 19. Juli 2020

Pročitajte još

Uskoro kreće energetska obnova ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist

Kakvo nas ljeto očekuje?

Dulist

ZBOG RADOVA Dio ulica danas bez vode, na snazi i privremena prometna regulacija

Dulist