Aktualno

BROJAČ POSJETITELJA Pola sata Grad bio u ‘crvenom’, sreća da je testna faza…

BROJAČ POSJETITELJA Pola sata Grad bio u ‘crvenom’, sreća da je testna faza...

Brojač posjetitelja povijesne jezgre danas između11 i 11.30 sati zabilježio je preko 8200 posjetitelja u trenutku najjačeg ‘udara’ posjetitelja s tri cruisera koji su danas posjetili Dubrovnik.

Naime, na ta tri brodova na kružnim putovanjima plovi oko 7400 putnika, a očito se velik dio njih jutros odlučio na đir povijesnom jezgrom, čime su brojčanik ‘gurnuli’ u ‘crveno’. Budući da je sustav brojanja posjetitelja ipak u testnoj fazi pa nije došlo do zaustavljanja ulaska u povijesnu jezgru

Podsjetimo, šest brojača posjetitelja unutar povijesne jezgre raspoređenih na ulaze i izlaze iz Grada očitavaju podatke o trenutačnom broju posjetitelja u povijesnoj jezgri. Na internetskoj stranici dubrovnik-visitors.hr svim korisnicima dostupne su informacije o stvarnom broju posjetitelja unutar povijesne jezgre, a informacije se ažuriraju svakih 15 minuta. Primarno je zamišljen kao alat koji će donijeti podatke o stvarnom broju ljudi unutar povijesne jezgre, ali i njihovom ponašanju u različitim dijelovima dana.

Kada je krug zelene boje to znači kako je u Gradu trenutačno manje od šest tisuća ljudi, žuti krug upozorava da je u povijesnoj jezgri između šest i osam tisuća ljudi, dok crveni krug šalje signal kako se u Gradu trenutačno nalazi više od osam tisuća ljudi. Dakle, danas smo bili pola sata u ‘crvenom’ za preko 200 posjetitelja.

Postavljanje brojača na ulaze i izlaze iz povijesne jezgre dio je kratkoročnih i dugoročnih prijedloga i mjera koje za cilj imaju smanjenje gužva koje nastaju tijekom turističke sezone, posebno unutar povijesne jezgre i u kontaktnoj zoni, a sve sukladno preporukama UNESCO-a.

Inače, tijekom lipnja će u Dubrovnik na brodovima na kružnim putovanjima doći više od 107 tisuća putnika. U subotu i nedjelju dolazi nam još 5200 gostiju…

Pročitajte još

Izložba ‘Dani ponosa – herojska obrana Dubrovnika 1991.’ gostuje u Zagrebu

Dulist

Studentska ‘PEP konferencija’ ovog četvrtka i petka na Kampusu

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist