Aktualno

BRITANCI RAZOČARANI DUBROVNIKOM ‘Gužva je luda. Ovo je balkanski Disneyland’

pile guzva turisti12

Izgleda da je i Dubrovnik je postao žrtva masovnog turizma koji sve više živcira posjetitelje.Britanski mediji upozorili su turiste na velike gužve u Dubrovniku tijekom ljetnih mjeseci, pozivajući se na iskustva britanskih posjetitelja koji su svoje dojmove podijelili na Redditu, piše N1.

Unatoč ljepoti Dubrovnika, mediji savjetuju da grad ne posjećujete ljeti zbog prenapučenosti koja, smatraju britanski turisti, kvari cijeli doživljaj, prenosi britanski Express.

Pojedina mjesta u Hrvatskoj – pa tako i srednjovjekovni Dubrovnik – već su tijekom prvomajskih praznika izgledala kao usred turističke sezone. U strogom centru Dubrovnika bili su dugi redovi ljudi.

“Isplati se ako vam ne smeta gužva”

– Gužva je luda. Samo oni koji mogu podnijeti gužvu neka posjete Dubrovnik – napisao je jedan korisnik Reddita, a drugi se složio.

– Prije nekoliko godina puno smo putovali po Hrvatskoj, bila je prava gužva, ne samo u gradovima, nego i na mjestima poput Plitvičkih jezera. Ali postoji razlog zašto su svi tamo, isplati se ako vam ne smeta gužva – napisao je.

“Ovo je balkanski Disneyland u najgorem smislu”

– Divan grad, ali previše turista, gužve i obilazaka kruzera. Ovo je balkanski Disneyland u najgorem smislu, hrvatska kultura koja je tamo bila odavno je nestala – komentirao je treći.

Britanci ističu da je Dubrovnik jedna od najpoznatijih turističkih destinacija u Hrvatskoj, ne samo zbog svoje ljepote i povijesne važnosti, već i zato što su se u njemu snimali blockbusteri poput Igre prijestolja i Ratova zvijezda. No, preporučili su obilazak grada rano ujutro ili na početku školske godine.

Pročitajte još

NOVI DETALJI S ‘OLIVERA’ Još pluta, na brodu 340 ljudi

Dulist

OŠ LAPAD POSTAJE OŠ IVA DULČIĆA? Pokrenuta peticija zbog promjene naziva škole

Dulist

Trajekt ‘Oliver’ u kvaru, pluta u Korčulanskom kanalu

Dulist