Sport

BRIDŽ Rezultati polufinala ‘Hrvatske B lige’

Bridz turnir detalji

Prošli vikend odigrano je polufinale Hrvatske B lige za timove u hotelu Kolovare u Zadru.

Nastupilo je dvanaest timova raspoređenih u dvije skupine po šest timova. Pravo igranja u polufinalu ostvarilo se kroz regionalne kvalifikacije. Bridž klub Dubrovnik je na natjecanju imao čak tri tima.

Tim Celtic Bar Belfast u sastavu: Zdenko Stanković, Velibor Puzović, Ivica Obad, Dejan Škero, Đivo Tikvica i Andrija Martić osvojio je drugo mjesto u skupini A i plasirao se u finale.

Tim Pčelica Maja u sastavu: Boško Mišić, Ivo Matijević, Maja Kučić-Kržić, Nikola Cvjetović, Rade Garić i Vedran Košta osvojio je peto mjesto u skupini A.

Tim Tečajac u sastavu: Mario Majstorović, Iva Strnad, Frano Mozara i Dubravka Zvrko osvojio je treće mjesto u skupini B i tako ostvario pravo igranja u finalu. Kolo prije kraja izgledala je bezizlazna situacija za tim Tečajac, ali su s visokom pobjedom u zadnjem kolu te uz povoljne rezultate u drugim mečevima uspjeli preskočiti četvrtoplasiranog i sebi osigurati nastavak natjecanja.

Završni kvalifikacijski turnir za ulazak u Hrvatsku A ligu održati će se 17.-18.ožujka i na njemu će nastupiti po dva tima iz Zagreba, Rijeke i Dubrovnika. Dva najuspješnija tima na tom turniru će automatski ići u A ligu, a trećeplasirani će dodatno razigravati s desetoplasiranim timom iz A lige. Trenutno u A ligi Bridž klub Dubrovnik ima jedan tim: Dubrovnik Danče.

Kako se prenose rezultati iz mečeva s protivnicima s kojima se igralo u polufinalnim skupinama, tim Celtic Bar Belfast će u finalu krenuti s treće pozicije, dok će tim Tečajac u startu biti na šestom mjestu.

Link na skupine 1

Link na skupine 2

Pročitajte još

SVJETSKO PRVENSTVO U JUDU U ABU DHABIJU Nastupaju Petrunjela Pavić, Ivana Šutalo i Iva Oberan!

Dulist

JUGAŠI U FINALU EUROKUPA! Potopili španjolski Sabadell

Dulist

[FOTOGALERIJA] Vesela lica na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića

Dulist