Sport

ODLIČAN START U SEZONU Četiri medalje za Aedium!

ODLIČAN START U SEZONU Četiri medalje za Aedium!

U subotu i nedjelju 27. i 28. siječnja u Čakovcu je održano I. kolo Hrvatskog kupa za mlađe kadete (do 13 g.), kadete (do 15 g.) i mlađe juniore (do 17 g.). To ujedno predstavlja početak badmintonske sezone 2018. koja se poklapa sa kalendarskom godinom.

Na natjecanju je sudjelovalo 82 natjecatelja iz 12 klubova iz Zagreba, Velike Gorice, Čakovca, Bjelovara, Koprivnice, Novske, Varaždina, Pule i Dubrovnika.

Badmintonski klub Aedium je nastupio sa 8 natjecatelja pod vodstvom trenera Ratka Galjera.

Kod mlađih juniorki Barbara Janičić je osvojila dvije medalje, srebrnu u pojedinačnoj i brončanu u konkurenciji ženskih parova.

Pojedinačno u konkurenciji 15 natjecateljica, Barbara je do finala ostvarila tri pobjede, a onda je u neizvjesnom meču finala bolja od nje bila prva nositeljica Ira Misir iz Velike Gorice.

U ženskim parovima, njih dvije, Barbara i Ira su na kraju osvojile brončanu medalju. U polufinale su izgubile od para I.Martinuš/D.Martinuš iz Zagreba, dok su u meču za treće mjesto bile bolje od T.Doko/I.Pranić iz Zagreba.
Kod kadeta je nastupio Marko Janičić i u pojedinačnoj konkurenciji 21 igrača osvojio odlično 5. mjesto. U četvrtfinalu je izgubio od prvog nositelja i kasnijeg pobjednika Filipa Antunovića iz Velike Gorice, a onda je u razigravanju za peto mjesto ostvario dvije pobjede.

U muškim parovima Marko zajedno sa suigračem Rokom Pipunićem iz Zagreba stigao sve do finala, gdje su bolji od njih bili F.Antunović/I.Mance iz Velike Gorice, tako da su na kraju osvojili drugo mjesto i srebrnu medalju.
Kod mlađih kadetkinja treba istaknuti srebrnu medalju koju su u ženskim parovima osvojile Lana Korać i Lučia Galjer. Na putu do finala su ostvarili dvije pobjede, a u finalu su bolje od njih bile prve nositeljice J.Buchberger/V.Kopsa iz Velike Gorice odnosno Zagreba. U istoj konkurenciji Petra Šilje je zajedno sa suigračicom Lucijom Kacun iz Čakovca osvojila 6. mjesto.

U pojedinačnoj konkurenciji kod mlađih kadetkinja, Lana je među 17 igračica ostvarila izvrstan rezultat osvajanjem 4. mjesta.

Zaustavljena je polufinalu od prve nositeljice i kasnije pobjednice Jelene Buchberger iz Velike Gorice, a u meču za treće mjesto bolja od nje je bila Ana Pranić iz Zagreba.

U istoj konkurenciji Petra je osvojila 11., a Lučia 13. mjesto.
Kod mlađih kadeta u pojedinačnoj konkurenciji Patrik Karamatić je osvojio 9., Davor Makivić 10., a Patrik Konjuh 12. mjesto. Ukupno je nastupilo 23 igrača.

U muškim parovima P.Karamatić i D.Makavić su bili nadomak medalje. Do polufinala su ostvarili dvije pobjede, a onda su bolji od njih bili I.Kukla/F.Tutić iz Novske, kao i u meču za treće mjesto M.Pjatakov/B.Radičević iz Koprivnice odnosno Bjelovara.

27.01.2018. Čakovec – HK U13 – Lana Korać i Lučia Galjer – WD
27.01.2018. Čakovec – HK U17 – Barbara Janičić – WS
27.01.2018. Čakovec – HK U17 – Barbara Janičić i Ira Misir – WD
28.01.2018. Čakovec – HK U15 – Marko Janičić i Roko Pipunić – MD

Foto: BK Aedium

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist