SportUrednički izbor

BRAVOOO! Naš Dubo među prvih 200 na Dubrovačkom polumaratonu

BRAVOOO! Naš Dubo među prvih 200 na Dubrovačkom polumaratonu

Grafičar DuLista Dubravko Lenert istrčao je Dubrovački polumaraton! Naš Dubo kroz cilj je prošao s vremenom 1:55:20 te je zauzeo 191. mjesto. Dubravko je bio jedan od 1200 trkača iz 42 države svijeta koliko ih je sudjelovalo na ovog već tradicionalnom maratonu. Naš grafičar svoju ljubav prema trčanju otkrio je prošle godine, a prvu je utrku i istrčao lani i to onu na 10 kilometara, a nastupio je i na prošlogodišnjem Lapad Run-u. Naš Dubo podijelio je svoje fantastično iskustvo na Dubrovačkom polumaratonu na društvenim mrežama.

-Trčanje je sport u kojem male stvari uvelike doprinose vašem rezultatu. Svaki korak je bitka, a ‘high five’ nasmijanih klinaca na bezbroj refreshment stationa poklanja tako potreban boost. More divnih volontera, motivirajućih natpisa (‘hurry up, your beer is getting cold!’ na cca 15. km ftw), a da ne pričam o spektakularnim nastupima bendova, limene glazbe, DJ-eva na svako par kimometara, čudo jedno… Što se rezultata tiče, imao sam dvije opcije, trčati glavom ili srcem… Da sam trčao ‘glavom’ mislim da bih više uživao, ali bi bio nešto sporiji. Ali istrčati 21 km je samo po sebi ‘kruna’ truda pa je tako i vrijeme za rekreativce manje bitno. Siguran sam da sam iza sebe ostavio puno boljih trkača, ne zbog brzine i spremnosti, već što su oni vjerojatno usput ‘opalili’ koji selfie i sad im se ne grči svaki mišić u nogama.
Btw koje zbunjujuće iskustvo, zadnjih 5k, tijelo se bori za opstanak, a frajer u DBC mi pruža pivu… Da sam stao, to bi bila najbolja piva u životu. Ali evo, htio sam dati 100 posto pa koliko god to vremenski bilo. I dao sam, 101posto (ovih 1 posto je sprint preko Straduna, a zadnja kap goriva ostala na Boninovu). Best case, worst case, pace, heart rate, strategy, ma sve je to sad nebitno – mogu samo reć da je bilo vruće. Nije idealno (malo kad jest), ali bilo je podnošljivo i bilo je svima isto. Ma neka je zbog spektakla start u 9.30, nemam ništa protiv! I da, ekstaza prolaska kroz cilj vrijedna je gotovo 2 sata trčanja. Du Motion vidimo se dogodine opet! – napisao je naš Dubo nakon ovog odličnog iskustva.

Bravo, Dubo! Ponosni smo!

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist