Zanimljivosti

BRAVO! Sven Dragobratović od kockica izradio ‘Mini Dubrovnik’

sven dragobratovic kockus

Nakon Pelješkog mosta od 30,000 kockica, jedanaestogodišnji Sven Dragobratović je svoje vještine slaganja odlučio testirati na drugom kraju spektra gdje je cilj složiti više sa manje.

Inspiriran LEGO® Architectural modelom Pariza, i vođen motom Sanjaj veliko, gradi malo, u manje od 1,000 kockica Sven je složio 5 znamenitosti Grada koje je nazvao “Mini Dubrovnik”, piše Kockus. 

– Tijekom zimskih praznika bio sam u Parizu gdje sam dobio LEGO set, Paris 21044, koji mi je dao ideju da složim „Mini Dubrovnik“. Između puno motiva, odlučio sam se za crkvu Sv. Vlaha, Orlandov stup, zvonik, Onofrijevu česmu i Franjevački samostan. Sveukupno su mi trebala 4 dana, to je oko 8 sati slaganja, a kreacija ima točno 923 kockice. Nakon što sam završio digitalnu verziju na računalu, mama mi je kupila sve potrebne kockice kako bih ideju pretvorio u kreaciju od pravih kockica. U stvarnosti je teže slagati nego na računalu, jer moram tražiti kockice, dok na računalu samo upišem koji mi dio treba. U stvarnosti kockice ne mogu lebdjeti u zraku bez oslonca, dok na računalu mogu. Tijekom pravog slaganja otkrio sam više kockica koje su letjele, pa sam morao u hodu popravljati greške. Bilo je čudno, ali i uzbudljivo, slagati prema uputama nešto što sam sam izmislio – rekao je Sven.

kockus edukacija

Foto Kockus

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1927. Rođen skladatelj Mario Nardelli

Dulist

U HILTON IMPERIALU DUBROVNIK Predstavljanje premium turističke ponude

Dulist

ŠTO RADITI U SLUČAJU PUKNUĆA GUME U VOŽNJI? Odmjereno kočiti i ne raditi nagle pokrete

Dulist