Sport

BRAVO! MNK SQUARE iz Zagreba se vraća s velikim bodom

BRAVO! MNK SQUARE iz Zagreba se vraća s velikim bodom

Na otvaranju nove sezone 1. HMNL momčad MNK SQUARE-a je na teškom gostovanju u Zagrebu kod MNK Uspinjača Gimka osvojila veliki bod. Domaćin je tri puta imao vodstvo (1:0, 2:1, i 3:2), međutim Dubrovčani su pokazali karakter te pogotcima Kuraje, Hrkaća i Keka došla do prvog boda ove sezone koji je osvojen u gostima i to bez pet igrača (Primić, Daničić, Gašpar, Pele, Rezo).

Unatoč tome što su igrači MNK Square-a već u 5. minuti imali dvije stative, a nedugo zatim i zicer Keka, do prvog vodstva na utakmici došli su domaćini. Svega 11 sekundi prije odlaska na odmor, Đuraš je poklonio loptu Renatu Koturoviću koji matira Turuka za 1:0!

Silni pokušaji iz prvog dijela urodili su plodom u 27. minuti! Nakon polukontre (Šulić – Kuraja) prvi pogodak ove sezone za Square postiže Marko Kuraja! Četiri minute poslije Uspinjača stiže do druge prednosti; najspretniji ispred vrata Turuka bio je Tino Ćirjak (2:1).

U idućem napadu Mirko Hrkać sjurio se preko cijelog igrališta i vratio utakmicu i rezultat u neizvjesnost (2:2)! Nakon izjednačenja Uspinjača stiže i do treće prednosti. Nakon dodavanja Postružina, David Mataja pogađa za 3:2 u 34. minuti.

U 35. minuti čak tri žuta kartona (Kuraja i Mataja) dok je Kristijan Postružin, nakon 14. minute, u 35. minuti zaradio drugi žuti te je morao prijevremeno u svlačionicu. Trener Antun Bačić u posljednjim minutama zaigrao je na sve ili ništa, u igri s igračem vratarom, a to se isplatilo u 39. minuti kada je Cvjetković uposlio Keka koji postiže pogodak za treće izjednačenje (3:3)!

Rezultat se do kraja nije mijenjao te je podjela bodova i najrealniji ishod ovog vrlo zanimljivog i neizvjesnog dvoboja.

– Na prvi dojam sam u globalu zadovoljan utakmicom. S obzirom da je prvo kolo ovo je sasvim solidno, ništa manje ni više od toga. Prvo poluvrijeme smo bili bolji, imali smo više od igre, a gubili smo 1-0. Moram priznati da u drugom poluvremenu je bila dosta izjednačena utakmica i da su čak Zagrepčani bili bolji i možda na kraju, jer su tri ptua vodili, mislim da oni mogu više žaliti, ali ja mislim da smo po igri zaslužili minimalno bod – jasan je na kraju utakmice trener Antun Bačić.

U drugom kolu MNK SQUARE gostuje kod Futsal Dinama u petak, 4. listopada od 20 sati.

Pročitajte još

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist