Sport

BRAVO! Mali košarkaši Dubrovnika prvaci Hrvatske

Nema kraja lijepim vijestima ovog vikenda. U-9 momčad trenera Mara Lučića i Luka Bijelića prvak je Hrvatske u mini košarci. Završnica je održana u Čakovcu, prenosi KK Dubrovnik.

Naši su mladići u polufinalu najprije svladali KK Pazin rezultatom 23:10, da bi u finalu bili uvjerljivi protiv Novog Zagreba (35:9). Slavili su i u sve četiri utakmice skupine (protiv Osijeka, Rovinja, Radosti iz Međimurja i KK Vuičić).

ŠEST UTAKMICA – ŠEST POBJEDA!

-Uspjeh za povijest. Prvi put nastupamo u ovoj kategoriji i odmah zlato. Nakon što smo bili prvaci regije jug, nismo znali što nas očekuje na završnom turniru. Potajno smo se nadali kako možemo napraviti neki rezultat. I eto nas, prvaci Hrvatske…Ali to u ovoj kategoriji nije jedini cilj, već i da se djeca upoznaju s košarkom i utakmicama, putovanjem, spavanjem odvojeno od roditelja… – ističe trener Maro Lučić.

-Ovo je putovanje za njih, ali i za nas, bilo ogromno iskustvo. Ovaj rezultat dolazi zbog rada po svim školama i zbog naše školske lige, koja je zaživjela prošle godine. Drago nam je da imamo i najboljeg strijelca i MVP-a i dva člana najbolje petorke, no, za nas su svi najbolji, jer su se dobro ponašali i imali svoju ulogu u košarkaškoj festi na sjeveru Hrvatske” – zaključuje trener Luko Bijelić.

BRAVO! Mali košarkaši Dubrovnika prvaci Hrvatske

FINALE: KK Novi Zagreb – KK Dubrovnik 9:35 (4:8, 5:9, 0:10, 0:8)
Prkačin Marin (2), Zvono Roko(5), Ćorvila Mihael (10), Radić Ilija, Bačić Jakov, Stjepović Hrvoje (4), Arnautović Martin (12), Delić Luka, Kovačević Marko, Radošević Eros, Mujkić Emir (2), Vujičić Mato

Najbolji strijelac je naš Mihael Ćorvila, s ukupno 58 poena u završnici, dok je MVP Martin Arnautović, koji je u najboljoj petorci zajedno s Rokom Zvonom.

Foto: KK Dubrovnik 

Pročitajte još

TRON EUROPE PRIPADA HRVATICI Matić prvakinja, Cvjetko brončana, Oberan upisala pobjedu i poraz

Dulist

MALONOGOMETNA LIGA Square poražen u Omišu

Dulist

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist