Sport

BRAVO! Jugovim plivačima 54 medalje i 21 titula prvaka Regije, ‘rasturili’ i u štafetama!

blank
Ukupno 54 medalje, od kojih je 21 zlatnog, a 17 srebrenog te 16 brončanog sjaja, osvojili su mladi plivači iz Plivačkog kluba Jug na Regionalnom prvenstvu koje se održalo u subotu i nedjelju u Zadru. Čak 6 članova PK jug okitilo se titulom pojedinačnih prvaka regije Mario Šurković, Michel Brassard, Đivo Damić, Juraj Bračot, Katarina Matović i Antonia Šurković. Najbolje su i muške i ženske Jugove štafete na 4×100 slobodno. Klub je predstavljalo dvadeset natjecatelja, a nastupili su pod vodstvom trenera Frane Ćirka i Andreja Drobca.
Junior Mario Šurković osvojio je ukupno 12 medalja, od kojih čak 7 zlatnih, 2 srebrene i 3 brončane. U disciplinama 100 mješovito, 100 slobodno i 200 slobodno postao je prvak regije u seniorskoj i juniorskoj kategoriji. Osim toga, u disciplini 100 leđno postao je juniorski prvak te seniorski viceprvak. Na 200 m mješovito osvojio je juniorsko srebro, te seniorsku broncu, dok je u disciplini 400 slobodno osvojio seniorsku i juniorsku broncu. Junior Michel Brassard osvojio je ukupno 6 pojedinačnih medalja,od kojih 4 zlata i dvije bronce te je postao četverostruki prvak regije 1.
blank
U disciplinama 400 mješovito i 200 mješovito najbolji je bio u seniorskoj i juniorskoj kategoriji, dok je u disciplini 100 mješovito osvojio bronce u seniorima i juniorima. Junior Đivo Damić osvojio je 4 zlatne medalje. Prvak regije postao je u disciplinama 400 slobodno i 1500 slobodno i to u kategprijama seniora i juniora. Ml. junior Juraj Barčot osvojio je ukupno 5 medalja od kojih 1 zlato, 2 srebra i 2 bronce. U disciplini 1500 slobodno postao je prvak regije u ml. juniorskoj, te je bio srebreni u juniorskoj i brončani u seniorskoj kategoriji. Na 400 slobodno bio je srebreni ml. junior, a u disciplini 400 mješovito brončani ml. junior.
Ml. junior Marko Baletin osvojio je ukupno 9 medalja od kojih 6 srebrenih i 3 brončane. U disciplini 50 leđno osvojio je ml.juniorsko i juniorsko srebro te seniorsku broncu. U disciplini 100 leđno osvojio je ml. juniorsko srebro. Na 200 leđno bio je srebreni ml. junior i junior, a brončani senior. Na 200 slobodno bio je srebreni ml. junior i brončani junior. Ml. senior Đivo Matović osvojio je 2 medalje. Na 1500 slobodno seniorsko srebro te na 200 slobodno seniorsku broncu. Kadet Roko Zvone osvojio je 3 medalje. Postao je viceprvak regije te je u disciplini 200 delfin osvojio srebra u seniorskoj, juniorskoj i ml. juniorskoj kategoriji. Kadet Marko Tevšić u disciplini 50 prsno osvojio je ml.juniorsko srebro.
Muška juniorska štefeta 4×100 slobodno u sastavu: Michel Brassard, Marko Baletin, Đivo Damić, Mario Šurković osvojila je zlato u seniorskoj i juniorskoj kategoriji.
Juniorka Katarina Matović osvojila je 3 medalje. Prvakinja je regije u disciplini 200 prsno za kategoriju juniora, dok je u seniorskoj kategoriji osvojila srebro. Broncu je osvojila u kategoriji juniora za disciplinu 400 mješovito. Ml. juniorka Antonia Šurković osvojila je 3 medalje. Postala je prvakinja regije u disciplini 50 leđno za kategoriju ml. juniora, dok je u kategoriji juniora i seniora osvojila broncu. Juniorka Katarina Nenadić osvojila je broncu za disciplinu 50 slobodno u kategoriji juniora. Juniorka Rafaela Škrabo osvojila je broncu za disciplinu 800 slobodno u kategoriji juniora.

blank

Ženska juniorska štafeta 4×100 slobodno u sastavu Tonka Bušković, Antonia Ljuban, Katarina Nenadić i Antonia Šurković osvojila je zlato u juniorima i srebro u seniorima.

Osim navedenih osvajača medalja, za Jug su u Splitu nastupili i Vlaho Nenadić, Bruno Damić, Paulo Brač, Borna Jelčić, Toni Šarić te Zoe Tolj.

Sljedeće natjecanje za ovu kategoriju natjecatelja je Prvenstvo Hrvatske u 25m bazenima koje se održava u Rijeci od 18. do 20. prosinca 2020.

Izvor: PK Jug

 

Pročitajte još

SVI U GOSPINO POLJE Sutra počinje košarkaška Premijer liga!

Dulist

UZ MJESEC BORBE PROTIV RAKA DOJKE U subotu treći Lapad Run

Dulist

U PLOČE DOLAZI HAJDUK Jadran pobijedio Belišće, ugostit će branitelja naslova

Dulist