Urednički izbor

BRAVO, BRAVO! Toni Plastić napravio kockastu ‘šesticu’

Još od davne 1910., kada je uveden poznati dubrovački tramvaj, Dubrovnik održava i njeguje tradiciju javnog prijevoza dugu preko stotinu godina. Umjesto tramvaja danas se za prijevoz građana i turista brine poduzeće Libertas, sa voznim parkom od 128 pravih autobusa i jednim kockastim na najprometnijoj liniji br. 6, Pile-Babin Kuk, kojega je našem Gradu omogućio kreativni Toni Plastić.
-Odlučio sam se za Libertasov autobus jer sam htio složiti nešto što nitko drugi do sada nije. Razmišljao sam, i onda mi je sinulo. Trebalo mi je otprilike 20 sati, a autobus zajedno sa putnicima ima ukupno 954 kockice. Iduće u planu mi je složiti Lugarevu kuću u Portoču na Lokrumu – rekao je autor kockaste šestice Toni Plastić, polaznika Kockus edukacije.
Kako bi kockasti model učinio što vjernijim originalu, Toni se čitavo vrijeme koristio fotografijom prave šestice. Strpljenje, trud i pažnja prema najmanjim detaljima je provjereni recept koji se krije iza svake fantastične kreacije. Kreacija nije ništa manje impresivana gledajući je straga… Dok odlazi… Nema veze, brzo će druga šestica. U knjižici vozila stoje idući podaci: dužina 40 cm, širina 15 cm, visina 13 cm, ukupni broj kockica 862. Batmobil po Gradu? Po ljetnoj gužvi? Uz današnju cijenu goriva? A đe parkirati? Budite gospari, neka vas drugi voze.

Toni Plastić je prvi upisani polaznik Kockus edukacije. Dolazi iz Lapada, gdje 23./24. godine pohađa 6. razred Osnovne škole Lapad. Za svoju dob posjeduje nevjerojatno znanje o povijesti, a ujedno je u stanju nacrtati zastave svih država na svijetu. Da ne bi sve slobodno vrijeme otišlo u proučavanje povijesti i slaganje kockica, Toni redovito odrađuje i plivačke treninge na Jugovom bazenu.

Izvor: Kockus

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1870. U Cavtatu rođen Frano Supilo

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1973. Dubrovnik prekrile desetine centimetara snijega, nešto neviđeno!

Dulist

VK JUG NA DAR DOBIO SVOJU SLIKOVNICU Priča o ježu jugašu oduševit će najmlađe, ali i one nešto malo starije!

Dulist