Sport

BRAVO! Brassard slavi naslove državnog prvaka, imamo i zlatnu seniorsku štafetu

BRAVO! Brassard slavi naslove državnog prvaka, imamo i zlatnu seniorsku štafetu

Plivač PK Jug Michel Brassard apsolutni je prvak Hrvatske u disciplini 100 delfin. Okitio se sa dva zlata, i to u seniorskoj i mlađoj seniorskoj kategoriji.

-Zadovoljni smo i sretni. Otplivao je osobni rekord i po prvi put postao seniorski prvak Hrvatske. Ovo je veliki uspjeh za njega i ovo će mu biti ogroman podstreh za preostale utrke ba ovom prvenstvu. Također, i veliki uspjeh za naš klub jer nakon prošlogodišnjeg seniorskog naslova Maria Šurkovića, imamo još jednog apsolutnog prvaka. Imati seniorske prvake je stvarno povijesni uspjeh za dubrovačko plivanje – istaknuo je za DuList trener Frane Ćirak.

Treba istaknuti kako imamo i zlatnu seniorsku štafetu na 4×200 slobodno u sastavu Michel Brassard, Marko Baletin, Mario Šurković i Đivo Damić. ‘To je ogroman uspjeh’, rekao je Ćirak.

Inače, ukupno 8 medalja osvojili su plivači Juga tijekom drugog dana PH – 3 zlata, 3 srebra i 2 bronce!

Mario Šurković osvojio je nove 3 medalje u disciplini 50 slobodno. Bio je srebrni u kategorijama juniora i ml. seniora, i brončani u kategoriji seniora. Vlaho Nenadić osvojio je ml. juniorsku broncu u disciplini 200 leđno.

Viceprvaci Hrvatske su ml. juniori u štafeti 4×200 slobodno. Plivali su u sastavu: Juraj Barčot, Marko Tevšić, Vlaho Nenadić, Roko Zvone.

Nastup u B finalima ostvarili su: Katarina Matović (50 prsno i 400 mješovito), Katarina Nenadić (50 slobodno) i Marko Baletin (200 leđno).

Prvi dan prvenstva
Šest medalja osvojili su Jugovi plivači prvog dana Prvenstva Hrvatske, koje se za dobne skupine seniora, juniora i mlađih juniora održava u Zagrebu. Mario Šurković osvojio je tri medalje, Michel Brassard dvije te Juraj Barčot jednu. Šurković je, naime, u disciplini 200 mješovito srebrni u juniorskoj i mlađe seniorskoj kategoriji te brončani u seniorskoj kategoriji. Michel Brassard u disciplini 50 delfin je srebrni u mlađe seniorskoj i brončani u seniorskoj kategoriji, dok je Juraj Barčot u disciplini 200 slobodno brončani u mlađe juniorskoj kategoriji. Juraju je ovo prva medalja osvojena na PH.

Pročitajte još

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist

NAKON 24 GODINE Hrvatska malonogometna reprezentacija izborila Svjetsko prvenstvo!

Dulist