Sport

BRAVO, BARAKUDE! Hrvatska je u četvrtfinalu

BRAVO, BARAKUDE! Hrvatska je u četvrtfinalu

Sjajnom utakmicom kroz sve 32 minute u kojima naša vrsta niti jednom nije gubila, hrvatski su se vaterpolisti plasirali u četvrtfinale Olimpijskih igara u Tokiju.

Hrvatska je bila nadmoćna jakoj Srbiji, početak je bio rezultatski razoran za suparnika (3:0 i 5:1). Srbija je samo jednom uspjela doći do izjednačenja (8:8), da bi nakon toga uslijedila četiri hrvatska pogotka u nizu za 12:8, makar čak niti to nije bilo najviše vodstvo. Najveće je bilo 5 golova plusa, nakon gola Mare Jokovića četiri minute do kraja (14:9).

– Čestitam momcima na fantastično odigranoj utakmici. Igrali smo protiv vrhunskog protivnika, ekipe koju iznimno poštujem i uvažavam te ovog puta odigrali bolje. No ono što je najbitnije za nas, sada smo i matematički riješili pitanje četvrtfinala. Više na ovisimo o nikome, što je i bio naš primarni cilj. Sada smo u borbi za prvo mjesto u skupini, a s koje ćemo pozicije ići u četvrtfinale to ćemo još vidjeti. Napravili smo značajan korak, no tek smo na pola puta. Sada se prvo valja dobro odmoriti. U drugoj skupini nas očekuju Mađarska, Italija, Grčka, Amerika, koja igra fenomenalno. Ono što ja želim jest da mi igramo dobro, da smo ovakvi kakvi smo u posljednje dvije utakmice. Tada me ne zabrinjava tko će nas dočekati s druge strane – rekao je izbornik Ivica Tucak.

Barakude su ovime osigurale ulazak u krug 8 najboljih momčadi u Tokiju. Sljedeću utakmicu Barakude očekuju u ponedjeljak, 2. srpnja u istom terminu, odnosno 8:30 sati po hrvatskom vremenu. Tada će u bazen sa Španjolcima uskočiti i najbolji strijelci današnje utakmice, točnije Paulo Obradović i Maro Joković koji su zabili četiri zgoditka. Slijedi ih Luka Bukić s tri ostvarena pogotka. Na suprotnoj strani najuvjerljiviji je bio Nikola Jakšić s tri gola dok su po dva upisali Rasović i Filipović.

– Vrlo važna pobjeda za nas. S Crnom Gorom smo odigrali odlično no danas još bolje, koncentrirano do samog kraja te moram reći, zasluženo pobijedili. Sada smo sigurno u četvrtfinalu, a sa Španjolcima se borimo za prvo mjesto u skupini. No puno je još posla ispred nas – najavio je kapetan reprezentacije Andro Bušlje.

Tekst/Foto: Hvs.hr

Pročitajte još

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist

Vatreni svladali Egipat u Kairu i osvojili ACUD Cup

Dulist