Aktualno

Bratovština festanjula misom započela okupljanja ususret novoj Festi

Uoči skupštine Bratovštine festanjula sv. Vlaha kojom započinju okvirne organizacijske pripreme za Festu sv. Vlaha 2023. godine u Dubrovniku članovi bratovštine okupili su se u nedjelju u zbornoj crkvi sv. Vlaha na euharistijskom slavlju koje je predslavio dubrovački biskup mons. Roko Glasnović uz koncelebraciju novog rektora crkve mons. Ivice Pervana, generalnog vikara biskupije.

Evanđeoski ulomak donio je zgodu sa Zakejem koji se penje na smokvu kako bi vidio Isusa i nakon susreta s njim doživljava obraćenje. Zakej je bio uspješan u životu prema ljudskim kriterijima, ali nije bio sretan. ‘Zakej nema mira, ali ne miri se sa svojom sudbinom. On traži. U tome je njegova velika zasluga i njegovo poštenje, doveo je u pitanje samoga sebe’, kazao je biskup u homiliji.

Tumačeći nadalje evanđelje biskup Glasnović je poručio okupljenim vjernicima da ne bježe od istine jer je ona, ma kakva bila, dobra te da ne propuste susresti Krista kada prolazi njihovim životom.

Rektor Pervan je zahvalio biskupu na predvođenju ovog slavlja na koje su bili pozvani festanjuli i njihove obitelji te najavio kako će se nakon mise održati redovita skupština festanjula kojom započinju ozbiljnije pripreme za novu Parčevu festu. Liturgijsko pjevanje animirala je profesorica Maja Marušić s pjevačima.

Pročitajte još

GRAD SE ‘ISPRSIO’ Gotovo milijun i pol kuna za Graša i osam koncerata

Dulist

Tomislav Bačić novi predsjednik Strukovne grupe građevinara

Dulist

Gabrijela Žalac proslavila rođendan novcima iz EU, potrošila skoro 24 tisuće kuna

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija