Sport

Brat i sestra Buterin juniorski prvaci Hrvatske

Judo klub DBK 1966

Judaši Judo kluba Dubrovnik 1966 još jednom s pokazali svoju kvalitetu. Na Prvenstvu Hrvatske za juniore i juniorke koje se ovu subotu održalo u Zagrebu osvojili su ukupno šest medalja.

Zlatne medalje osvojili su brat i sestra Paulo i Karla Buterin. Karla je u nastupila u kategoriji do 52 kg. Prvo kolo je bila slobodna, u polufinalnoj borbi je pobijedila Ivu Oberan (Judo kluba Župa Dubrovačka), da bi u finalu bila bolja od Demi Lisjak iz Istarskog borca. Nakon Karle u finalnom bloku nastupao je njen brat Paulo Buterin do 66 kilograma koji je u finalu bio bolji od Marka Draškovića iz Judo kluba Pinky. Do finala je došao pobjedama nad Del Trepom(Istarkog borca), Šundovom (Solina) i Krajačom (Judo klub Zagreb).
Stjepo Roko je u najbrojnijoj kategoriji do 73 kilograma osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju. Do finala je došao pobjedama nad Vokićem,(Judo klub Uchimata), Vujevićem (Judo klub Solin), Kraljevićem (Rijeka), Maurevićem(Judo klub Istarski borac), a u polufinalnoj borbi je bio bolji od Darka Orošnjaka(Dalmacija cement).

Mara Lonza je pobjedom nad Ivanjko Marija iz Judo kluba Pinky došla do srebrne medalje.
Treća mjesta su osvojili Karlo Putica u kategoriji do 55kilograma i Marko Raić u kategoriji preko 100kilograma. Nastupalisu još Dario Hausvička i Adria Sufaj.

Judo klub Dubrovnik 1966 je u konkurenciji 30 klubova zauzeo treće mjesto i u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Pročitajte još

[FOTO] Zlatni vaterpolisti motivirali učenike prema uspjehu u sportu

Dulist

HRVATSKA FLAG FOOTBALL LIGA Dvije pobjede i jedan poraz za Sharkse

Dulist

Marija Nikoleta Đivanović i Ante Kolunđija prvi na utrci Wings for Life

Dulist