Hrvatska

Brat ministrice kulture Tonko Obuljen na čelu HAKOM-a

Tonko Obuljen, brat ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek imenovan je novim predsjednikom Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti.

Odluka je to Vlade RH sa zatvorenog dijela sjednice koja je održana u četvrtak, 15. ožujka. Naime, kako se ističe u priopćenju objavljenom na stranici Vlade RH, zbog isteka mandata, Vlada je utvrdila odluku o razrješenju dosadašnjega predsjednika Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti, dr. sc. Dražena Lučića, zamjenika predsjednika Domagoja Jurjevića i članova Zdravka Jukića, dr. sc. Nikole Popovića i dr. sc. Marijana Bolarića.

Temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu, Vlada je utvrdila odluku kojom se Tonka Obuljena imenuje novim predsjednikom Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti, Darka Josipovića novim zamjenikom predsjednika Vijeća agencije, a novim članovima Vijeća mr. sc. Mislava Hebela, Antu Milasa i dr. sc. Nikolu Popovića. Vlada je obje odluke uputila u Hrvatski sabor na daljnji postupak.

No, Vlada RH ovo imenovanje nije uvrstila u priopćenje koje je poslano medijima, a prema pisanju Jutarnjeg lista odluka je u isto dodana tek u petak. Glasnogovornica Vlade Sunčana Glavak Jutarnjem je rekla kako je došlo do propusta prilikom sastavljanja priopćenja te da je sve bilo u skladu s propisima.

Pročitajte još

Grad Dubrovnik nastavlja stipendirati deset vukovarskih studenata

Dulist

Donesena je odluka: Hrvatska ulazi u Schengen!

Dulist

VLADA DONIJELA UREDBU Od sutra jeftinije gorivo!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija