Županija

Branko Bačić: Novi korak naprijed u projektu autoceste do Dubrovnika

nauticki potencijali CROPIX 1
Korcula, 300623. Konferencija Nauticki potencijali juzne Dalmacije na kojoj se raspravljalo o kljucnim trendovima u razvoju nautickog turizma. Na fotografiji: Branko Bacic. Foto: Tonci Plazibat / CROPIX

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić objavio je kako su Hrvatske autoceste pokrenule postupak javne nabave za dionice autoceste od Rudina do Slanoga i od Slanoga do Mravinjca.

-Novi korak naprijed u projektu autoceste do Dubrovnika. Kako smo i najavili, nakon što je naše ministarstvo izdalo izmjene i dopune lokacijske dozvole, Hrvatske autoceste pokrenule su postupak javne nabave za dionice autoceste od Rudina do Slanoga i od Slanoga do Mravinjca u ukupnoj dužini od 20,5 kilometara, dok je preostali dio trase do Osojnika u dužini od 7,5 kilometara u pripremi! Nakon projekta Pelješkog mosta s pristupnim cestama i brojnih luka, nastavljamo s realizacijom investicija ključnih za povezivanje Dubrovačko-neretvanske županije, a samim time i njenog daljnjeg razvoja – istaknuo je.
Novost u projektu komentirao je i župan Nikola Dobroslavić.
-Vlada RH i HAC su nam poslali najljepši poklon. Započeo je postupak javne nabave za dionicu autoceste Čvor Metković – Osojnik (Zaton Doli – Mravinjac) – naglasio je.

Pročitajte još

Mljećani: ‘Nedostaje nam vrtić, veterinarska ambulanta, javni bilježnik, kino i još mnogo toga!’

Dulist

The Guardian uvrstio Cavtat na listu najljepših obalnih gradova i mjesta

Dulist

[FOTO] TRATAMENAT ZA DAN ŽUPANIJE Pogledajte koga je župan ugostio na svečanom objedu

Dulist