Aktualno

‘Branili smo domovinu, a danas ispadamo zločinci’

'Branili smo domovinu, a danas ispadamo zločinci'

Hrvatska je zemlja, ali ne i država. Sve je ovo posljedica hrvatskog bezmudaštva! – ogorčeno je ustvrdio Petar Mišo Mihočević, ratni pregovarač s agresorom koji je čin bojnika stekao već 1993., povodom privođenja pripadnika Hrvatskog vijeća obrane u Orašju.

Naime, nedavno privođenje deset pripadnika HVO-a u Orašju na zahtjev Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, par dana nakon miroljubivog posjeta hrvatskog premijera Andreja Plenkovića toj zemlji, potaklo je burne reakcije u hrvatskoj javnosti.

Strah pri prolasku kroz Neum

S obzirom na kopnenu odsječenost dubrovačkog kraja od ostatka Hrvatske, osobito je zabrinjavajuća izjava bivšeg načelnika Glavnog stožera OS RH i predsjednika Generalskog zbora Pavla Miljevca koji je na nacionalnoj televiziji rekao kako je dobio upozorenje da ne bi trebao ići preko Neuma. To pitanje posebno tišti dubrovačke branitelje s kojima smo porazgovarali.

U svjetlu novih optužnica iz BiH, pročitajte što o svemu tome misle dubrovački branitelji u tiskanom izdanju DuLista koji je u prodaji od srijede 9. studenog.

Pročitajte još

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist

NAKON ISPADANJA LEJLE Tarik Filipović odgovorio hejterima: ‘Vi ste psihopati i sadisti’

Dulist