Aktualno

Božinović: Najskloniji smo tome da se produlje epidemiološke mjere

Božinović: Najskloniji smo tome da se produlje epidemiološke mjere

Najskloniji smo tome da se produlje epidemiološke mjere – rekao je ove srijede ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, prenosi Večernji list.

– Rastu nam brojevi, imamo blagi porast hospitalizacija i moramo sve učiniti kako bismo to zaustavili. Svake paušalne procjene uopće ne želim komentirati. Svaki stožer odredio je kapacitete za smještaj turista koji eventualno budu pozitivni na COVID. Mi smo sigurno jedna od država koja transparentno komunicira s građanima i izvan države. Imali smo konferencije svaki dan, zadnju smo održali prije nekih desetak dana, vjerojatno ćemo opet razgovarati o situaciji idući petak – istaknuo je.

– Mi smo ove godine, za razliku od prošle, organizirali se tako da se puno više turista i testira. Oni koji eventualno budu pozitivni smještaju se u odgovarajuće objekte. Ako su negativni, nastavljaju svoj put, a postane li netko u međuvremenu pozitivan, mi to ne znamo. Postoji EU Mehanizam ranog upozorenja i kazali su kako postoji nekoliko slučajeva da su se ljudi vraćali u svoje države pozitivni, ali ne puno, oko stotinjak – komentirao je Božinović situaciju s turistima u Hrvatskoj.

Pročitajte još

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

OBRAĐENA GOTOVO SVA BIRAČKA MJESTA HDZ-u 61 mandat, SDP-u 42

Dulist

NOVI PROGRAM Što pogledati u Kinematografima Dubrovnik?

Dulist