Zanimljivosti

BOŽIĆ NA LOKRUMU Osmislili zanimljive poklone, darovali i kuniće

BOŽIĆ NA LOKRUMU Osmislili zanimljive poklone, darovali i kuniće

Javna ustanova Rezervat Lokrum ove godine je spojila ugodno s korisnim te je osmislila zanimljive božićne poklone, ali svemu tome dodala i humanitarni karakter.

Vrijedni djelatnici Lokruma pokupili su šiške s otoka i u suradnji s udrugom Rina Mašera osmislili neobičan poklon koji će dijeliti svojim poslovnim partnerima, ali koji bi se u novoj sezoni mogao pronaći i na policama suvenirnice na Lokrumu.

Naime, djelatnici i štićenici navedene su šiške ukrasili, a Rezervat Lokrum ih je od njih otkupio. Na taj način je pružena pomoć Udruzi, ali i ostvarena zanimljiva suradnja jer božićno vrijeme je vrijeme darivanja, a kad se to radi u suradnji s onima kojima je pomoć najpotrebnija, tada sve to skupa dobije jedan veći smisao.

Rezervat Lokrum također je pomogao jednoj nezaposlenoj ženi koja živi na dubrovačkom području, a koja im se obratila sa željom da svoje troje djece iznenadi jedinstvenim božićnim poklonom te im daruje kućnog ljubimca – lokrumskog kunića.

U pomoć su priskočili vrijedni djelatnici nadzorne službe Rezervata Lokrum, koji su u suradnji s vatrogascima uspjeli uhvatiti čak tri kunića s ciljem da ih poklone ženi koja im se obratila.

Jedan velikodušni Dubrovčanin ponudio se odvesti kuniće obitelji kojoj su namijenjeni, s Lokruma do udaljenog sela, gdje živi obitelj.

Željeni dar, zahvaljujući djelatnicima Rezervata Lokrum i velikodušnom sugrađaninu, stigao je u dom obitelji. Djecu su dugo željeni kunići posebno razveselili i izmamili im osmjeh na lica u ovo blagdansko doba, a naravno i njihovoj majci koja je zadovoljna jer je nadasve originalnim poklonom uspjela iznenaditi svoju djecu.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1945. U New Yorku umro znameniti brodovlasnik Božo Banac

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1851. Rođen povjesničar, književnik i diplomat Lujo Vojnović

Dulist

Obilježavamo Međunarodni dan obitelji!

Dulist