Sport

BORBA ZA SUPERKUP S JADRANOM Jug večeras ‘u lovu’ na 71. trofej

BORBA ZA SUPERKUP S JADRANOM Jug večeras 'u lovu' na 71. trofej

Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja ovog četvrtka brane naslov Superkupa, najmlađeg najmlađe klupsko vaterpolskog natjecanja u državi. U Zagrebu na Savi večeras se u 21 sat susreću sa splitskim Jadranom. Prilika je to Jugu za pospremiti 71. trofej u svojoj stogodišnjoj povijesti.
Prema pisanju HVS-a, prvak Hrvatske u Zagreb je doputovao bitno oslabljen. Branič Marino Čagalj je na putu oporavka nakon bolesti, ali nekoliko dana prije dolaska u Zagreb, Jadran je ostao i bez Luke Bukića. Vrsni reprezentativac je slomio ruku te mu predstoji nova pauza, taman nakon što se vratio u momčad nakon operacije preponske kile zbog koje je propustio Svjetsko prvenstvo u Dohi.
Ni dubrovačka momčad nije u Zagreb došla s najjačim snagama. Kod jugaša nedostaje mladi Hrvoje Zvono, a još uvijek se nije od operacije lakta potpuno oporavio odnosno nije za branjenje spreman prvi vratar, reprezentativac Toni Popadić. U Gružu se međutim nadaju, piše HVS, kako i taj dan brzo dolazi. Možda već u uzvratu osmine finala Eurokupa, protiv Vasasa u Budimpešti sljedećeg tjedna.
– Gledao sam Jadrana u Ligi prvaka, njihovu utakmicu protiv Novog Beograda. Nisu tada bili dobri i zato su sada još opasniji. Mislim da će sada biti još motiviraniji za susret s nama. Što se Bukića tiče, to je udarac sigurno, ali će sad Loren Fatović i još više igrati, a on je za mene najbolji igrač u Hrvatskoj i jedan od najboljih na svijetu – rekao je Vjekoslav Kobešćak, trener jugaša te dodao kako ni Jadran, ali ni njegova momčad nisu još u optimalnoj formi.
-Mi se polako penjemo. Moramo se vratiti onim našim postavkama igre kada se susrećemo s Jadranom – zaključio je Kobešćak.
Utakmicu Superkupa možete pogledati na drugom programu HRT-a.

Pročitajte još

GJEDSIDIGE CUP Hrvatski rukometaši na prijateljskom turniru u Oslu, prvi susret u 19 sati

Dulist

SENZACIJA ZA TRKAČE Uskoro nezaobilazna utrka Pelješkim mostom!

Dulist

BRIDŽISTI NA TURNIRU U SPLITU Čeović na petom, a Preljević i Rabušić na šestom mjestu

Dulist