Sport

BORBA ZA PREMIJER LIGU, FINALNA SERIJA Svi u Gospino polje!

BORBA ZA PREMIJER LIGU, FINALNA SERIJA Svi u Gospino polje!

Pred košarkašima Dubrovnika je finalna serija Prve muške lige, u kojoj će igrati protiv Ribole Kaštela. Serija se igra na dvije pobjede, a prvi je susret na rasporedu u subotu 13. svibnja s početkom u 18 sati u Gospinom polju. Uzvrat je u srijedu 17. svibnja u 19 sati u Kaštelima, a eventualna majstorica 20. svibnja u Gospinom polju.

Dvije pobjede donose naslov pobjednika Prve muške lige u sezoni 22./23., ali i plasman u HT premijer ligu. Dubrovački klub nakon 10 godina traži povratak u najveći rang hrvatske košarke.

Ligaški dio košarkaši Dubrovnika završili su s 28 pobjeda i četiri poraza, dok su Kaštelani u zadnja dva kola zasjeli na drugo mjesto te ukupno imaju 24 pobjede i osam poraza.

– Čestitam igračima na nevjerojatnom učinku u ligaškom dijelu. Oni su najzaslužniji za to. Igramo protiv jako nezgodne ekipe, mislim da su u finalu dvije najbolje ekipe. Neće biti nimalo lagano, međutim, imamo prednost domaćeg terena, hladnih smo glava i znamo što nam finale nosi – poručio je trener Ivan Perinčić.

No, kao da se sve to briše, jer slijede dvije ili tri utakmice finala, u kojima sve ‘kreće od nule’.

– Sada je ono najvažnije, sada treba biti pravi. Igrali smo četiri utakmice s njima ove sezone, znamo ih dobro a znaju i oni nas. Odlična ekipa, pobijedili su nas jednom u ta četiri susreta. Publika nas je pratila cijelu sezonu, a nadam se da će u finalu doći u što većem broju, jer nam to puno znači – istaknuo je igrač Petar Dubelj.

Foto: KK Dubrovnik

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist