Crna kronika

BORAVILA U NEUMU U dubrovačku bolnicu u teškom psihičkom stanju dovezli majku ubijene djece u zagrebačkim Mlinovima

BORAVILA U NEUMU U dubrovačku bolnicu u teškom psihičkom stanju dovezli majku ubijene djece u zagrebačkim Mlinovima

U Opću bolnicu Dubrovnik oko 9 sati ujutro kolima hitne pomoći dovezena je, u pratnji partnera, majka ubijene djece, četverogodišnjeg dječaka te sedmogodišnjih blizanaca – dječaka i djevojčice, koje je u penthouseu u sklopu urbane vile na području zagrebačkih Mlinova u noći s petka na subotu usmrtio njihov otac Harald Kopitz (56), piše Jutarnji list.

Saznaju da je bila u teškom psihičkom stanju pa joj je pružena psihijatrijska pomoć.

Nakon stabiliziranja stanja lijekovima ženi je ponuđena hospitalizacija, no odlučila je otići u Neum otkuda je navodno rodom i gdje je ovih dana boravila.

Liječnici kažu kako njezino stanje nije bilo takvo da bi zahtijevalo prisilnu hospitalizaciju.

Harald Kopitz (56), koji je u noći s petka na subotu oko 2 ujutro u zagrebačkim Mlinovima usmrtio svoje troje djece, nakon toga je uzeo određenu količinu tableta kojima je namjeravao počiniti samoubojstvo. Kopitz je prevezen u KBC Sestre milosrdnice gdje mu je pružena liječnička pomoć.

Bio je pothlađen kad je dovezen u bolnicu i bez svijesti te je smješten u jedinicu intenzivne skrbi, a u tijeku je dijagnostički postupak kako bi se utvrdilo o kakvom se točno tabletama radi te ima li neke druge kronične bolesti. Zasad je stabilan i pod intenzivnom liječničkom skrbi.

Harald Kopitz je, inače, iskusni financijski konzultant koji je diplomirao na sveučilištu Donau-Universität Krems i ima titulu magistra poslovne administracije (MBA), radio je u nekim vodećim austrijskim leasing kućama, ali i na voditeljskim pozicijama u tvrtki Robert Bosch AG, Alcatel AG i drugima. Austrijski je državljanin sa stalnom hrvatskom adresom, a prema dostupnim podacima, rođen je 1965. godine.

Pročitajte još

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist

OTKRIVENO ZLOČINAČKO UDRUŽENJE U Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kilograma marihuane

Dulist

Vozio s 2,5 promila alkohola u krvi, ostao bez dozvole na tri mjeseca

Dulist