Politika

BLIŽE SE IZBORI Damir Krstičević ponovno na listi HDZ-a

hrm krsticevic200

Na listi Hrvatske demokratske zajednice za predstojeće parlamentarne izbore će biti i bivši ministar obrane Damir Krstičević, što je jučer u Vrgorcu potvrdio šef stranke i predsjednik Vlade Andrej Plenković, prenosi Jutarnji list.
Prema neslužbenim informacijama bivši ministar Krstičević mogao bi se naći na posljednjem mjestu HDZ-ove liste u 10. izbornoj jedinici u koju većinom spada Dubrovačko-neretvanska županija, s koje će tražiti preferencijske glasove.
Krstičević je bio ministar obrane i potpredsjednik Vlade u prvoj Vladi Andreja Plenkovića sve do 2020. godine kada je podnio ostavku nakon pada vojnog zrakoplova gdje su poginula dva hrvatska vojnika. Međutim, i prije te njegove službene ostavke nekoliko je puta neslužbeno najavljivalo kako bi mogao napustiti Vladu zbog kontroverzi u imovinskoj kartici, ali svaki put bi ga Plenković odgovorio od tog nauma.
Nakon ostavke Krstičević se nije našao na listi za izbore koji su održani prije četiri godine, ali je u međuvremenu postao posebni savjetnik Plenkovića za poslove obrane.
– Drago mi je da je Damir Krstičević, general pobjedničke vojske, prihvatio ponovno biti na listi HDZ-a – rekao je Plenković na skupu u Vrgorcu, odakle je i Krstičević.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ IPAK NEĆE BITI JEDINI Viktorija Knežević ulazi u Sabor

Dulist

POSTOJE LI I GDJE SU Najveći izazov studije prihvatnog kapaciteta bili su podatci

Andrea Falkoni Račić

Vijećnici izglasali uvjete prometovanja oko Grada uz četiri suzdržana glasa

Andrea Falkoni Račić